Acasă Stiri Sfaturi preventive de la polițiști pentru anotimpul de iarnă

Sfaturi preventive de la polițiști pentru anotimpul de iarnă

496
0

Poliția rutieră din Dolj avertizează șoferii asupra pericolului conducerii fără a se adapta la condițiile meteo și dă totodată o serie de sfaturi.

RECLAMĂ

 

  • Conducerea cu viteză redusă, chiar dacă starea drumului poate părea bună iniţial, deoarece de-a lungul traseului pot apărea porţiuni cu gheaţă sau zăpadă.
  • Schimbarea pneurilor de vară cu cele de iarnă, întrucât compoziţia specială a cauciucului pentru iarnă asigură o mai bună aderenţă şi asigură o distanţă de frânare mai scurtă.
  • Verificarea bateriei şi a stării instalaţiei de iluminat, ele fiind de ajutor în trafic, dar şi în situaţia în care se rămâne blocat pe sectoarele de drum pe care nu s-a îndepărtat în timp util zăpada căzută din abundenţă.
  • Mai ales în această perioadă recomandăm conducătorilor auto să nu parcheze pe partea carosabilă, astfel încât să dea posibilitatea utilajelor de deszăpezire să funcţioneze în condiţii normale;
  • Verificarea stării instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarele de parbriz şi a jetului de apă.
  • Verificarea frânelor. Trebuie menţionat faptul că în localităţi, pe poduri, pe drumurile umbrite sau la semafoare suprafaţa este de regulă mai alunecoasă, fapt pentru care vă recomandăm să folosiţi frâna de motor şi evitarea frânărilor bruşte.
  • Înainte de plecare, este indicată îndepărtarea zăpezii sau a gheţii de pe parbriz, lunetă şi oglinzile retrovizoare, iar în timpul mersului, recomandăm utilizarea sistemul de climatizare pentru a preveni aburirea parbrizului şi folosirea sistemul de dezaburire al lunetei, astfel încât să se beneficieze de vizibilitate maximă.
  • La plecarea de pe loc este recomandat să se cureţe zăpada de pe plafonul autovehiculului, pentru a împiedica bucăţile de zăpadă şi gheaţă care se topesc să alunece şi să creeze probleme de vizibilitate la frânare şi în mers.
  • Autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip.
  • Pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient..
  • Dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ! Trebuie să se corecteze deplasarea maşinii din virarea volanului şi a diminuarea vitezei de deplasare.

În cazul în care conducătorul auto este implicat într-un accident rutier sau a rămas în pană, acesta trebuie să scoată autovehiculul în afara părţii carosabile şi să îl semnalizeze luminos, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte. sursa: juranaluloltenie.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentCraioveancă cercetată pentru furt calificat
Articolul următorPrimar sancţionat pentru deţinerea în captivitate a trei pui de căprioară