VITAMINA C ALCALINA CU ASCORBAT DE CALCIU
Ascorbatul de calciu este forma alcalina a vitaminei C care pe langa aportul atat de necesar de vitamina C alcalinizeaza organismul si fluidele din corp. Pe langa aceste calitati contine si calciu un mineral atat de necesar corpului uman. 1 gram de ascorbat de calciu asigura organismului 114 mg de calciu.
Pana la varsta de 22 de ani un organism sanatos este alcalin. Dupa aceasta varsta organismul devine tot mai acid. Pentru a impiedica imbolnavirile organismul trebuie sa fie alcalin, deci trebuie sa il ajutam prin tot ce consumam sa-i mentinem alcalinitatea.
Mediul acid din organism favorizeaza aparitia bolilor cronice, alergiilor, formarea si extinderea tumorilor. Expertii sustin ca celulele normale sunt distruse intr-un mediu acid, in timp ce celulele neoplazice se dezvolta perfect intr-un astfel de ambient.
Un organism alcalin reduce riscul de aparitie a inflamatiilor.
Ascorbatul de calciu are mai putine efecte adverse gastrice fata de vitamina C clasica (acidul ascorbic) si este mult mai bine tolerat de catre persoanele sensibile la alimente acide. Precum se stie, acidul ascorbic este o vitamina hidrosolubila cu caracter acid. Din cauza acestei aciditati, atunci cand este necesara administrarea unei cantitati mai mari sau pe durate mai lungi de timp, ea poate provoca deranjamente stomacale la cei sensibili, cresterea aciditatii in cavitatea bucala care faciliteaza aparitia cariilor dentare
Vitamina C este implicata in metabolismul glucozei, colagenului si al acidului folic. Lipsa ei poate duce la boli grave, precum scorbutul. Vitamina C participa la neutralizarea radicalilor liberi amplifica reactiile imunitare si ajuta la absorbtia fierului in tubul digestiv. Este necesara pentru sinteza dopaminei, a noradrenalinei si a adrenalinei.
Efecte si beneficii :
– este alcalina – alcalinizeaza organismul.
– creste imunitatea organismului
– aduce organismulului si un aport de calciu – calciul retine vitamina C mai mult in celule, amplificand durata si eficienta actiunii .
– este antioxidant puternic
– are proprietati antiinfectioase
– accelereaza vindecarea si mareste tonusul organismului
– contribuie la formarea si mentinerea sanatatii dintilor si oaselor
– are efecte antialergice prin efectul sau antihistaminic
– asigura buna functionare a celulelor hepatice
– creste elasticitatea pielii si a capilarelor
– multi medicii o recomanda celor cu boli grave (cancer…)
– efecte benefice pentru cei care au varice, tonifica vasele de sange si reda elasticitatea lor
– scade incidenta aparitiei trombilor
– nu provoaca aciditate stomacului – mult mai bine tolerat de catre persoanele sensibile la alimente acide.