Un comunicat comun al Autorității Bancare Europene (EBA), Autorității Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) şi Autorității Europene pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA) transmite un avertisment pentru românii care sperau să se îmbogățească peste noapte. Instituțiile din vârful UE avertizează că aceștia riscă să piardă toți banii. Multitudinea de escrocherii de pe piață și lipsa unei legislații care să apere această categorie de clienți pot atrage pierderi semnificative.
Motivul pentru care românii riscă să își piardă banii. Instituțiile UE lansează un avertisment
Românii încearcă mereu să găsească noi soluții pentru a spori veniturile familiei. De aceea, piața criptomonedelor a devenit una extrem de atractivă pentru cei care își doresc câștiguri suplimentare. Totuși, specialiștii din vârful UE avertizează că românii riscă să își piardă banii dacă apelează la astfel de practici, care nu sunt acoperite de mijloace de protecție legale.Consumatorii riscă să rămână fără investițiile în criptoactive și că ar putea cădea pradă escrocheriilor, conform avertismentului instituțiilor UE de supervizare. Într-un comunicat comun publicat de Autoritatea Bancară Europeană (EBA), Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) şi Autoritatea Europeană pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA), „consumatorii se confruntă cu posibilitatea extrem de reală de a-şi pierde toţi banii investiţi în cazul în care cumpără aceste active”.
Autoritățile Uniunii Europene transmit un avertisment serios către consumatorii care cumpără criptoactive, prin care subliniază că aceștia nu beneficiază de protecție și nu pot cere despăgubiri potrivit normelor actuale din legislația UE privind serviciile financiare.
Numărul tot mai ridicat al celor care cumpără diferite criptoactive, printre care se regăsesc și bitcoin și ether, două dintre monedele care reprezintă 60% din piață, a crescut, ridicând îngrijorări autorităților de reglementare financiară a UE. Mulți cumpărători nu sunt conștienți de riscurile la care se expun, atrag atenția instituțiile UE de supervizare.
„Consumatorii trebuie alertaţi în privinţa riscurilor reclamelor înşelătoare, inclusiv prin reţelele de socializare şi influenceri. În special consumatorii ar trebui să fie reticenţi faţă de promisiunile unor câştiguri rapide şi ridicate, mai ales cele care arată prea bine pentru a fi adevărate”, susţin autorităţile UE.
Totodată, consumatorii ar trebui să acorde o atenție sporită nivelului ridicat al consumului de energie pentru producerea unor criptoactive, care produce inclusiv daune mediului.
sursa:https://www.impact.ro/risti-sa-pierzi-toti-banii-avertisment-venit-de-la-varful-ue-pentru-romanii-care-au-crezut-ca-se-imbogatesc-peste-noapte-327719.html?utm_source=FBCrossBZI&utm_campaign=unici&utm_content=FBpartener&utm_medium=FBcross&fbclid=IwAR1c3X6dAPqefqcPNIoBIFjR53o0eZZUv2AjTr4ZTaOuC6I2bgXENLl0Ngs