Acasă Life Style Reţetă gogoşari în oţet fără fierbere. Mod de preparea uşor şi rapid....

Reţetă gogoşari în oţet fără fierbere. Mod de preparea uşor şi rapid. Secretul gospodinelor

1248
0

Rețeta de gogoșari în oțet fără fierbere. Cum se pun ardeii „la murat” fără conservanți și fierbere.

RECLAMĂ

Gogoșarii sunt excelenți lângă o masă de prânz ca și „murături”, iar gospodinele din întreaga țară pregătesc această delicatesă  în mijlocul verii.

Rețetă gogoșari în oțet fără fierbere. Ce ingrediente avem nevoie

– 4 kg de gogoşari
– 400 ml oţet de vin de 9 grade
– 400 grame zahăr
– 80 grame sare pentru murături
– o legătură frunze de ţelină
– o lingură de boabe de piper
– o lingură de boabe de muştar
– trei bucăţi de hrean
– câţiva căţei de usturoi
– câteva frunze de dafin

Cum se prepară rețeta de gogoșari în oțet fără fierbere

Pentru început see spală bine gogoşarii, se lasă să se scurgă de apă se scoate cotorul şi seminţele şi se taie în patru. Se pun într-un vas încăpător. Separat se fierbe oterul cu zahărul şi sarea până se obţine o soluţie omogenă.

Se toarnă amestecul de oţet, sare şi zahăr peste gogoşari şi se acoperă. Se ţin în vasul cu amestec până a două zi. Din când în când se amestecă în vasul cu gogoşari pentru ca soluţia să îi cuprindă pe toţi.

Peste noapte, gogoşarii vor lasă mai multă zeamă. A două zi se separă gogosarii de zeamă şi se aşează în borcane curate şi uscate. Dacă borcanele nu sunt uscate există riscul să fermenteze gogoşarii.

Bucăţile de gogoşari trebuie aşezate cât mai aproape unele de altele. Printre ele se aşează bucăţi de hrean, usturoi, foi de dafin şi frunze de ţelină.

La final se pun câteva boabe de piper şi muştar. Se strecoară zeamă pentru a evita că impurităţile din gogoşari să fie puse în borcane. Se toarnă zeamă peste gogoşari astfel încât să se acopere. Se pun capacele şi se aşează la loc răcoros.

ATENŢIE: Folosiţi doar oţet de 9 grade şi sare mare de murături!

Cum se pun corect gogoșarii la oțet pentru iarnă. Trucul pe care îl cunosc gospodinele

Cum se pun corect gogolarii în oțet? Rețeta perfectă și pașii pe care trebuie să-i respecți

Încă puțin și vin sărbătorile de iarnă, lucru care îi trezește pe români mai aprgi decât de obicei în privința preperatelor de pe masă. Ce sunt sărbătorile fără salata de boeuf, tradiționala friptură de la felul al doilea, asezonată cu o salată zdravănă de murături sau orice alte mâncăruri preferă gurmanzii?

Majoritatea gospodinelor s-au apucat încă de la începutul lunii septembrie să pună la murat toate cele necesare pentru mesele întinse de Crăciun și Revelion, dar și pentru restul proviziilor care o să rămână și o să le fie de folos peste iarnă. Există multe rețete pentru gogoșarii în oțet, iar la mare căutare sunt cele la rece.

 

  • MOD DE PREPARARE:

Pune în borcare foi de dafin, boabe de piper și de muștar și câteva fâșii de hrean făcute cu ajutorul cuțitului econom. Hreanul are rolul de a menține gogoșarii tari și crocanți, dar și pentru a le aduce un plus de gust, având o aromă mai piperată. Dacă nu vă place, rezumați-vă doar la câteva fâșii. Spală gogoșarii înainte, taie-i în sferturi și îndepărtează cotoarele. Lasă-i la scurs.

Pune la fiert oțetul împreună cu apa, sarea, zahărul și condimentele, iar când lichidul ajunge la fierbere pune gogoșarii și lasă-i 4-5 minute să dea în clocot până se înmoaie puțin. Dacă nu încap toți odată, repetă operațiunea până îi opărești pe toți. Așează cu grijă gogoșarii în borcane, dar totuși să stea lejer, ca să aibă loc oțetul printre ei. Lasă compoziția lichidă să se răcească, ulterior pune-o peste legume. Lasă borcanele la rece și depozitează-i în cămară. Gogoșarii vor fi murați în decursul a 10-14 zile, depinde și de termperatura în care îi țineți. Este foarte important ca borcanele și capacele să fie sterilizate în prealabil la cuptor preț de 15 minute, la 150 de grade Celsius!Rețetă pentru gogoșari în oțet. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi și de ce ingrediente ai nevoie?

De ce ingrediente ai nevoie?

  • 2 kg de gogoşari cântăriţi după ce au fost curăţaţi
  • 350 ml oţet de 9 grade
  • 1000 ml de apă
  • 30 g (1 lingură) de sare grunjoasă neiodată
  • 180 g (6 linguri) de zahăr
  • 1 rădăcină de hrean
  • 3-4 foi de dafin
  • boabe de piper, boabe de muştar (Sursa: bucate-aromate.ro  , romaniatv.ro)

RECLAMĂ
Articolul precedentCursuri suspendate în Prahova, pe fondul numărului mare de cazuri COVID. Şcolile din Arad trec în scenariul galben
Articolul următorIncident SÂNGEROS în Galaţi, chiar peste drum de sediul POLIŢIEI. Un tânăr a fost ÎNJUNGHIAT