Acasă Stiri Reacții după discursul în care Crin Antonescu a spus, în momentul în...

Reacții după discursul în care Crin Antonescu a spus, în momentul în care a fost validat drept candidat: ”De ce noi, cei care credem în democrație, suntem atât de defensivi?”. Ce a spus Georgescu

33
0

Odată cu ultimul vot, cel de duminică din congresul PSD, Crin Antonescu a devenit candidatul PNL-UDMR-PSD pentru alegerile prezidențiale. El a avut un discurs ofensiv, în care a amintit că partidele și ”oamenii care cred în pluripartidism” nu trebuie să se simtă vinovați că apară democrația.

RECLAMĂ
  • ”Mă enervează că, ajuns la această vârstă, trebuie să cer voie să fiu patriot. Și nu mă refer doar la mine”, a spus Antonescu în discursul său, adăugând că mulți oameni din România se găsesc acum în situația de a li se nega, în mod nedrept, patriotismul. 
  • ”Identitatea autentică este drumul spre casă. A-ți păstra identitatea națională înseamnă să știi drumul spre casă, chiar dacă trăiești la mii de kilometri”, a mai spus candidatul PNL-UDMR-PSD, care el însuși a trăit mulți ani în Belgia. 
  • „O epavă scoasă de la naftalină”, a fost reacția lui Călin Georgescu.
  • „Crin nu mai e același”, a scris gazetarul Cristian Tudor Popescu, duminică, pe Facebook. „Îl știu foarte bine pe Crin Antonescu cel de acum mai bine de 10 ani. M-am întrebat dacă a rămas același. Dacă n-a scăzut în tot acest timp”, a reacționat jurnalistul Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

„După discursul său de învestire în poziția de candidat comun la prezidențiale al PSD, PNL, UDMR și minorităților naționale, pot să spun că domnul Antonescu este mai limpede, mai expresiv, mai înțelept, mai convingător, cu idei mai sănătoase decât în «tinerețe»”, a comentat CTP discursul lui Crin Antonescu.

Gazetarul consideră că Antonescu a ținut un discurs „inteligent și luminos, după luni de zile de palavre, bazaconii și zbierete” și că „a reușit prin ce a spus să scoată temele patriotismului, credinței creștine, suveranismului, familiei de sub isteria extremiștilor”.

”Nu există, dacă suntem cu adevărat democrați, toleranță pentru intoleranță, și libertate pentru extremism”, a spus Crin Antonescu, în discursul său. ”Mă rog lui Dumnezeu să binecuvânteze România”, a adăugat candidatul PNL-UDMR-PSD.  

„Da, cred că dl Crin Antonescu poate să lupte cu maglavitul și cu năpârca cu ochelari care dă târcoale. Și să fie președintele națiunii, „care nu e nici de stânga, nici de dreapta”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

”O epavă scoasă de la naftalină”, a numit Călin Georgescu, 62 de ani, apariția lui Crin Antonescu, 65 de ani, în cursa prezidențială. Georgescu a spus duminică seară, la Realitatea TV, după discursul liberalului, că participarea lui Antonescu este ”O recunoaștere a situației și a înfrângerii, exact cum am spus mai devreme, și victoria poporului român”.

”Dispariția partidelor înseamnă direct dispariția democrației, dispariția pluralismului, dispariția libertății”

Idei ale lui Crin Antonescu la Congresul PSD:

  • „Noi trăim de aproape două luni într-un vârf al unei nemulțumiri și chiar al unei isterii generale împotriva a ceea ce se numește indistinct sistem, împotriva partidelor, împotriva politicienilor, împotriva politicii, adică, de fapt, că știu sau că nu știu, oamenii care alimentează asta împotriva democrației și libertății”.
  • „Vin cu toată încrederea în acest rol pe care mi-l conferiți, dacă o veți face, pornind de la convingerea nu că partidele sunt minunate, nu că partidele nu au dezamăgit, ci de la părerea că noi toți avem de ales între discursul și îndemnul falsei icoane purtătoare de false minuni care ne anunță liniștit și ușor voios că partidele vor dispărea și credința și dorința mea ca acest lucru să nu se întâmple. Pentru că dispariția partidelor înseamnă direct dispariția democrației, dispariția pluralismului, dispariția libertății”.
  • „Așa, cu bune, cu rele, aceste partide sunt cele care pot apăra ceea ce trebuie apărat în România și sunt cele care pot schimba ce se poate schimba, nu altcineva. Am văzut alternativele, nu înțeleg de ce noi, cei care credem asta, sunt defensivi, de parcă am fi vinovați că apărăm democrația”.
  • „Eu cred că majoritățile, guvernul, majoritățile parlamentare în anii următori vor trebui să vegheze la faptul că în această țară s-a ajuns la o desconsiderare a forței de ordine publică.  Va trebui să punem ordine și să garantăm și să apărăm ceea ce înseamnă toleranță și libertate, până la limita la care să ne apărăm de intoleranță și să ne ferim de îngrădirea libertății. Nu există și nu trebuie să existe, dacă suntem cu adevărat democrați, toleranță pentru intoleranță și libertate pentru extremism”.
  • „România trebuie să fie o țară liberă, în care oricare dintre drepturile normale ale modernității poate fi exercitat, dar în care trebuie să existe un respect pentru ceea ce este tradițional și majoritar. Cred că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie. Cred, în același timp, că trebuie să garantăm libertatea oricărei opțiuni posibile în natură, inclusiv de natură sexuală. Dar cred că în ceea ce privește familia, sub toate formele ei, în ceea ce privește educația și în ceea ce privește manifestările publice este foarte bine ca acest lucru să rămână opțiunea noastră intimă. Nu îmi doresc o țară în care să avem într-o săptămână parada heterosexualilor și într-o săptămână parada homosexualilor, fiecare în intimitatea lui, fără nicio paradă”.
  • „Voi fi un președinte puternic. Dar nu prin încălcarea Constituției și nu prin intrigi cu serviciile secrete, nu prin interferențele în justiție. Voi fi un președinte prin angajament, prin atitudine, prin dedicație și prin parteneriat”.

PSD a validat candidatura lui Crin Antonescu din partea coaliției de guvernare la alegerile prezidențiale din luna mai, într-un congres extraordinar care a avut loc duminică.

Sursa: Reacții după discursul în care Crin Antonescu a spus, în momentul în care a fost validat drept candidat: ”De ce noi, cei care credem în democrație, suntem atât de defensivi?”. Ce a spus Georgescu – HotNews.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentCălin Georgescu revine asupra declarațiilor despre împărțirea Ucrainei și îi numește „superficiali și analfabeți funcțional” pe politicienii care l-au criticat
Articolul următorLaura Vicol, despre idila cu Leo de la Strehaia, după ce s-a spus că i-a dăruit buchet cu 1001 trandafiri și a plătit 28.000 de euro pentru o manea: „Îmi asum ce am făcut în viață, dar…”