Unul din portarii „Generaţiei de Aur” a fotbalului românesc, participant cu echipa naţională la Campionatul Mondial din S.U.A în 1994, dar şi la Campionatul European din 1996 din Anglia, a rămas în memoria suporterilor olteni ca portarul care a adus ultimul event în capitala Băniei în 1991.
Astăzi este unul dintre conducătorii de club tineri din fotbalul românesc, încercând prin experienţa şi calităţile sale manageriale să ajute la revenirea pe prima scenă a fotbalului nostru a CSMS-ului din Iaşi.
Pentru că nu îi sunt indiferente evenimentele care se petrec în legătură cu fotbalul craiovean şi în special cu soarta Universităţii Craiova, a avut amabilitatea astăzi în a-mi răspunde la câteva întrebări.
Domnule Prunea, cum se vede Liga I fără Universitatea Craiova?
Extrem de urât şi de nedrept, pentru că o echipă de tradiţia Craiovei nu are voie să lipsească de pe prima scenă a fotbalului nostru.
Cum vedeţi situaţia de la Craiova, cu două echipe înscrise în Liga a II-a?
Nu mă pot pronunţa, pentru că nu cunosc bine situaţia de acolo. E important că fotbalul craiovean renaşte, aşteptările suporterilor olteni sunt mari legate de echipă.
Credeţi în proiectul noii echipe susţinută de autorităţile locale craiovene?
Cred în proiectul primăriei pentru că autorităţile locale pot ajuta oriunde fotbalul şi este mult mai uşor pentru un club să-şi desfăşoare activitatea astfel.
Cum comentaţi decizia lui Adrian Mititelu de a muta Universitatea Craiova la Drobeta-Turnu- Severin?
Este un loc în care domnul Mititelu îşi poate reîncepe activitatea, sunt condiţii foarte bune şi un stadion printre cele mai frumoase din ţară.
Care este cea mai frumoasă amintire din perioada petrecută ca jucător la Craiova?
Am numai amintiri frumoase, pentru că am fost printre puţinii jucători adoptaţi de către minunatul public oltean. Am dat totul pentru Craiova şi m-aş întoarce oricând acolo.
Nu pot uita atmosfera incredibilă de pe „Ion Oblemenco”, singurul stadion pe care m-am simţit cu adevărat fotbalist.
Regretaţi ceva din perioada petrecută la Craiova ca jucător?
Poate doar eliminarea din Cupa Campionilor în faţa ciprioţilor de la Apollon Limassol.
Au fost două meciuri total diferite. După primul joc de la Craiova în care am învins cu 2-0 şi am ratat foarte mult, am tratat cu lejeritate meciul de acolo, în care observatorul de joc, un sârb, care părea beat, a tolerat arbitrajul într-o singură direcţie al bulgarului Momirov. Ştiu că au circulat multe legende în legătură cu acel meci, ca ar fi fost blat, dar eram un grup cu nişte caractere deosebite şi nici nu poate fi vorba de aşa ceva.
Meciurile de care mi-a vorbit Florin Prunea s-au disputat în toamna anului 1991. Campioana României, Universitatea Craiova, pierdea calificarea în turul secund al Cupei Campionilor Europeni în dauna echipei cipriote Apollon Limassol după următoarele rezultate:
18.09.1991 Universitatea Craiova-Apollon Limassol 2-0(1-0)
Adrian Popescu min.22(penalty)
Roland Agalliu min.68
02.10.1991 Apollon Limassol-Universitatea Craiova 3-0(1-0)
Eugenisz Ptak min.10(penalty)
Suat Pesirovic min.56
Suat Pesirovic min.79
sursa: www. adriannicoli.ro