Acasă Stiri Programul în ambulatoriu va fi extins până la ora 20.00, pentru a...

Programul în ambulatoriu va fi extins până la ora 20.00, pentru a permite accesul mai multor pacienți

86
0

Programul în ambulatoriu se va prelungi. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, a anunțat luni, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, că valoarea decontărilor pentru serviciile medicale din ambulatoriul de specialitate va fi crescută în două etape.

De asemenea, ministrul a anunțat prelungirea programului în ambulatoriu.

Valoarea pe punct crește de la 5 la 8 lei

Începând cu 1 august, punctul pe serviciu medical în ambulatoriul clinic de specialitate va fi majorat de la 5 lei la 6,50 lei.

A doua etapă va intra în vigoare la 1 ianuarie, când valoarea va urca la 8 lei.

„Această creștere va stimula numărul de intervenții, consultații și tratamente efectuate în ambulatoriu”, a declarat Rogobete.

Programul în ambulatoriu se va prelungi

Pentru a crește accesibilitatea, mai ales pentru pacienții care lucrează până seara, programul ambulatoriilor din spitalele publice va fi extins până la ora 20:00.

Rogobete a subliniat că pacienții nu mai trebuie să fie nevoiți să ajungă la spital înainte de ora 13:00 pentru investigații precum EKG sau ecografie.

Medici pot lucra în ambulatoriu fără program prestabilit

O altă măsură anunțată este flexibilizarea accesului medicilor din secțiile spitalelor către activitatea din ambulatoriul integrat.

Concret, medicii nu vor mai fi obligați să respecte un program fix pentru consultațiile ambulatorii, ci vor putea participa în funcție de disponibilitatea zilnică și dinamica activității clinice.

„CNAS va elimina birocrația legată de programarea în intervale orare fixe, lăsând această organizare la latitudinea managerilor de spitale și a șefilor de secție”, a explicat ministrul.

Normarea după numărul de paturi este ineficientă

Ministrul a criticat modelul actual de normare a personalului medical, care se bazează exclusiv pe numărul de paturi, fără a ține cont de numărul real al pacienților tratați.

Acest sistem, spune el, duce la epuizarea personalului din spitale mari și aglomerate, cum sunt cele universitare sau județene, care preiau cazuri de la spitalele mai mici.

„E nevoie de o reformă a cadrului legal care stabilește normarea personalului, pentru a reflecta volumul real de muncă din spitale”, a conchis Alexandru Rogobete.

Sursa: Programul în ambulatoriu va fi extins până la 20.00, pentru a permite accesul mai multor pacienți – DeFapt.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

*