Nimic nu te face să te simți ca un bucătar profesionist mai bine decât să faci ouă ochiuri prăjite perfect în propria ta bucătărie. Un gălbenuș auriu și neted nu este doar delicios, ci este și întruchiparea gătitului estetic.
Cu toate acestea, uneori, gălbenușul fragil se poate sparge și începe să se gătească direct în tigaia încinsă. Există, însă, un truc care vă va ajuta să evitați acest „accident culinar”.
Nu necesită noi abilități în bucătărie și se folosește de ceva ce cu siguranță aveți deja în bucătărie.
Cum să prăjiți un ou
Mai întâi, să trecem în revistă elementele de bază ale gătitului ouălor. Un ou bine prăjit începe cu o tigaie antiaderentă, puțin unt sau ulei și, desigur, ouă proaspete.
Pentru a face ouă ochiuri trebuie să încălziți tigaia la foc mediu-mare. Apoi, odată ce aceasta se încinge, adăugați ouăle.
Puteți să le spargeți chiar deasupra tigaiei sau, dacă doriți să fiți foarte precauți, să le spargeți într-un castron și le turnați ușor în tigaie, de la o înălțime mică.

Cum să prăjiți ouă cu gheață
Acum, după ce ouăle sfârâie în perfecțiune, puneți câteva cuburi de… gheață. Acesta este trucul care va împiedica spargerea gălbenușului și care vă ajută să faceți mereu ouă ochiuri perfecte.
Puneți gheața într-o zonă deschisă a tigăii, departe de ouă, reduceți focul la minim și acoperiți tigaia. Ouăle se vor transforma și vor fi perfect închegate.
Cum funcționează
Introducerea gheții creează abur în tigaia fierbinte, care atunci când este prins sub capac, gătește membrana înconjurătoare a oului, partea care nu atinge direct sursa de căldură.
Căldura aburului este suficient de redusă pentru a nu fierbe prea mult ouăle, dar creează o peliculă subțire în jurul gălbenușului pentru a-l menține în siguranță până când ajunge în farfurie.
Sursa: Ouă ochiuri. Tehnica simplă prin care gălbenușul rămâne întreg