Monica Pop a susținut că actorul Bogdan Stanoevici a murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Medicul spune că Stanoevici suferea de alte afecțiuni despre care nu a vorbit niciodată și pe care publicul larg nu le cunoaște.
„Eu am ținut legătura cu medicii de la Pantelimon, știu ce s-a întâmplat și la Fundeni, acolo unde să știți că este foarte curat și eu nu am știință ca el să fi contactat altă bacterie. Într-adevăr, la începutul internării, de la Pantelimon, a avut o bacterie digestivă, probabil luată din spital, dar care s-a vindecat repede, s-a negativat repede, s-a negativat de COVID în 8 decembrie și din păcate, din cauza unor afecțiuni preexistente despre care nu vorbea niciodată, și-a pierdut funcționalitatea pulmonară, adică plămânii au fost foarte grav afectați de COVID.
De ce a murit Bogdan Stanoevici
Medicii au făcut absolut tot ceea ce puteau să facă și în momentul în care și-au dat seama că-i depășește, au făcut ei, la propunerea lor, l-au transferat acolo unde au considerat că are o șansă. Să știți un lucru, a existat la început dorința foarte apropiaților lui să meargă la Balș și el nu a vrut! Ăsta e motivul pentru care l-au dus la Pantelimon.
Citeste si: Doliu pe scena politică. A murit Bogdan Stanoevici
Am spus prietenilor mei: Dacă se salvează Bogdan, este efectiv una dintre minunile medicale ale lumii! Vă mai spun încă o dată, el nu a vorbit niciodată despre comorbiditățile lui! Comorbiditățile au pus un umăr foarte serios la agravarea stării lui generale! Majoritatea afecțiunilor erau pulmonare, iar boala asta care știm că atacă respirator… a dus la asta”, a declarat Monica Pop, în direct la România TV, conform dcmedical.ro.
Actorul Bogdan Stanoevici a murit
Actorul Bogdan Stanoevici, fost ministru şi fost manager al Circului Metropolitan, a murit marţi la vârsta de 62 de ani. El se afla internat la Institutul Inimii, unde a fost mutat de la spitalul „Sfântul Pantelimon”, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.
A absolvit Institutul de artă teatrală şi cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti. A jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, alături de nume sonore ale scenei româneşti. În primul an de facultate a debutat în film, sub îndrumarea şi atenţia profesorului său, Amza Pelea.
În perioada 1977-1979, a fost prezent în multe producţii cinematografice, de teatru şi de televiziune. A interpretat roluri în 13 lungmetraje, peste 15 filme de televiziune şi în zece spectacole de teatru.
Citeste si: Doliu în lumea presei! A murit o cunoscută jurnalistă
În anul 1989 s-a stabilit în Franţa unde a continuat activitatea în actorie. A revenit în România în anul 2011, cu ocazia premierei filmului „Misiunea directorului de resurse umane”, o producţie israelo-franco-română, în care a interpretat un rol dramatic. Cu această ocazie, îşi anunţă intenţia de a se stabili din nou în România şi de a reveni în viaţa teatrului românesc.
Bogdan Stanoevici a fost numit ministru delegat pentru românii de pretutindeni, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în martie 2014. A fost şi candidat la alegerile prezidenţiale.
Citeste si: Un faimos model s-a sinucis: ”A simțit că e incapabilă să continue”
În luna noiembrie a anului trecut, el declara că este împotriva purtării măştii sanitare pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2. La începutul lunii decembrie, el a fost diagnosticat cu Covid-19 şi starea i s-a agravat, fiind intubat. Pe 24 decembrie, Stanoevici a fost preluat de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Bucureşti, unde a dezvoltat o infecţie nosocomială, şi a fost internat la Institutul Inimii, unde a fost trecut pe oxigenare extracorporală, intervenţie realizată prin procedura ECMO, cu scopul de a-i pune plămânii în repaos total pentru o perioadă de până la 15 zile.