Răpiți, bătuți și exploatați până la epuizare. Un nou caz tras parcă la indigo cu cel al stăpânilor de sclavi din Berevoești a fost descoperit în județul Maramureș. Procurorii DIICOT au făcut astăzi mai multe percheziții la membrii grupării pe care i-au dus la audieri. La fermă, au găsit-o pe una dintre victime – legată, înfometată și încuiată într-o baracă.
- Victimele erau bătute, umilite și exploatate prin muncă până la epuizare.
- Cazul amintește de un altul asemănător din Argeș.
Un an, au fost bătuți, schingiuți, înfometați, umiliți și exploatați prin muncă până la epuizare.
Victimele erau persoane cu dizabilități și oameni fără adăpost.
Călăii – cinci bărbați din județul Maramureș. Mergeau în gara din Baia Mare sau din alte orașe.
Pe unii îi convingeau că vor fi bine plătiți dacă vin să muncească la ei în curte. Pe alții îi răpeau.
Surse din anchetă spun că indivizii chiar îi obligau să doarmă pe jos, cu ei în cameră, pentru a se asigura că nu fug.
Atrocitățile au fost comise pe strada Melodiei, în localitatea Bozânta Mică din județul Maramureș.
Un loc în care exploatarea oamenilor pare că se făcea la vedere, fără nici o teamă, susțin localnicii.
Indivizii le luau cărțile de identitate, telefoanele și orice mijloc prin care ar fi putut să comunice cu cineva din exterior.
Până acum, anchetatorii au descoperit cinci bărbați care au căzut victime. Unul dintre ei a fost găsit chiar la descinderile de astăzi.
Oamenii au încercat de mai multe ori să fugă. Au fost imediat găsiţi, bătuți și închişi din nou.
Una dintre victime a reușit să fugă, după ce l-au lăsat să meargă cu animalele pe câmp și s-a ascuns într-un canal de scurgere acoperit de tufe. A stat acolo mult timp și așa a reușit să fugă și i-a reclamat
Cinci indivizi cu vârste cuprinse între 25 și 56 de ani, membrii ai aceleiaşi familii, au fost ridicați și duși la sediul DIICOT Maramureș.
Cu toții sunt cercetați pentru trafic de persoane și constituire de grup infracțional organizat.
În funcție de anchetă, este posibil ca și alți indivizi să fie puși sub acuzare sau să fie descoperite mai multe victime.
Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: Oamenii aceștia care trăiesc la limita legalității, poate că trec granița aceasta și ei așa concep viața. Profită de naivitatea, de slăbiciunea, de buna credință a acestor oameni creduli. Li se iau actele, li se iau telefoane, sunt cazați în condiții mizerabile, sunt exploatați, sunt sclavi. Vor fi niște oameni pe viață timorați și se vor simți ca niște animale hăituite de acum încolo.
Un caz similar de sclavie a șocat România în iulie, 2016. Atunci, procurorii DIICOT au descoperit cea mai mare rețea de sclavi din ţară.
La Berevoești, în Argeș, zeci de tineri au fost sechestraţi, exploataţi, bătuţi până la moarte şi chiar vânduţi de stăpânii lor.
38 de indivizi au fost trimişi în judecată. Cea mai mare dintre pedepsele date este de 18 ani şi 10 luni de închisoare.
Sursa: observatornews.ro