Acasă POLITICA Ludovic Orban, împotriva cumulării pensiei cu salariul de la stat

Ludovic Orban, împotriva cumulării pensiei cu salariul de la stat

447
0

Ludovic Orban a declarat, duminică dimineața, că este de acord cu interzicerea cumulării pensiei cu salariul din sectorul public. Premierul a motivat că multe persoane beneficiază deja de pensii, după ce s-au retras din activitate la „40 și ceva de ani”, făcând referire la angajații din poliție.

RECLAMĂ

Declarațiile vin după anunțul ministrului Muncii, Violeta Alexandru, conform căruia un proiect de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de angajat la stat este în curs de elaborare.

Întrebat dacă este de acord cu intenţia de a interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat, Ludovic Orban a replicat: „Cum să nu? Nu e normal ca persoane care s-au pensionat şi beneficiază de pensie să beneficieze şi de un venit din sectorul public. E vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat – e vorba de foarte mulţi care s-au pensionat la 40 şi ceva de ani în poliţie sau alte structuri şi care, după ce s-au pensionat şi au dobândit nişte pensii, multe dintre ele peste medie – să cumuleze cu salariul din sectorul public”.

Ministrul Muncii: „Trebuie să existe o justă măsură”

Violeta Alexandru a anunţat, sâmbătă, că se lucrează la un proiect de lege referitor la pensionarii care sunt angajaţi în instituţii de stat, proiect care va fi finalizat pe măsură ce vor fi strânse toate informaţiile legate de cei care ar putea fi vizaţi.

„Trebuie să existe o justă măsură pentru cei care, deşi au vârsta de a putea lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează în sistemul public. Are legătură cu justeţea unei măsuri faţă de o situaţie dată în care o persoană, deşi în plină formă de muncă, după ce primeşte pensia se angajează tot într-o instituţie publică, de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare”, a precizat ministrul Muncii.

Potrivit news.ro, Violeta Alexandru a menţionat că în foarte scurt timp va prezenta în Guvern o „propunere coerentă”, pentru a decide asupra formei finale şi a modului de prmovare a legii.

Guvernul Boc a încercat același lucru

Guvernul Boc a adoptat, în luna decembrie a anului 2008, un act normativ similar, OUG 230, pentru care Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională.

CCR a admis, o lună mai târziu, cu majoritate de voturi, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului, argumentând că Ordonanța de Urgență afectează drepturile fundamentale prevăzute de Constituţie, privind dreptul la muncă şi dreptul la pensie.

Sursa: observator

RECLAMĂ
Articolul precedentCinci copilași din Satu Mare, desculţi și fără haine după ce au fost părăsiţi de mamă
Articolul următorŞoferul unui bolid BMW X6 s-a scufundat în Dâmboviţa ca să se ascundă de poliţişti, ca într-un film de acţiune