Acasă Stiri În Germania se testează 100.000 pe zi! România plimbă moaște și cântă...

În Germania se testează 100.000 pe zi! România plimbă moaște și cântă imnul!

837
0

Fiecare țară adoptă diverse strategii în bătălia cu coronavirusul, ale României sunt absolut autentice, în ceea ce privește informarea, testarea, dotările etc.

Până acum, în lume, am găsit trei exemple clare de bune practici în bătălia cu virusul mortal din China, raportându-ne în primul rând la numărul morților. Cele 3 exemple sunt Coreea de Sud, care testează masiv, Germania, care are resursele necesare și i-a copiat pe asiatici, Cehia, unde populația a luat situația în propriile mâini și s-a apucat să facă măști acasă, pentru a compensa lipsurile autorităților.

RECLAMĂ

Informare și transparență

Grupul de Comunicare Strategică este instituția care se ocupă. În privința transparenței a interzis Prefecturilor să mai comunice presei locale situația testelor realizate, cazurilor de infectare și a morților.  

Au rezultat două comunicări amuzante:

  1. Minunea de la Caraș-Severin, unde s-au raportat 13 cazuri de coronavirus și 23 de vindecări
  2. Cazul 137. Grupul de Comunicare Strategică a raportat decesul unei femei de 82 de ani. Femeia a zis că e vie, așa că s-a infirmat cazul.

În plus, la începutul epidemiei, au circulat o grămadă de directive în spitale, în care li se cerea medicilor și personalului medical să nu divulge informații din interior, aceasta fiind principala preocupare a autorităților. Au urmat o grămadă de spitale căzute: Suceava, Gerota, Arad etc.

Testare

Pentru a putea lupta cu COVID-19 trebuie să cunoști impactul acestuia, câte cazuri sunt. La mai bine de o lună de la începutul pandemiei, România nu reușește să afle acest lucru care se realizează prin TESTARE.

Germania a ajuns să testeze 100.000 de oameni pe zi. România a testat 78.000 de la începutul crizei.

Dotări

În primul rând, în România nu există o platformă transparentă, în care să se cunoască nevoile fiecărui spital aflat în prima linie în bătălia cu Covid 19. În cazul în care ar exista, impotența statului în oferirea de dotări ar putea fi suplinită de ONG-uri, de donații.

În România nu se știe câte teste se fac, câte măști sunt, câte combinezoane ș.a.m.d., e o nebuloasă totală.

Însă, spre exemplu: cehii au început să producă acasă măști de protecție, pentru a suplini lipsurile, românii așteaptă în continuare de la un stat secat.

Dotări – aparate de ventilație

Aparatele de ventilație sunt cele care fac diferența dintre viață și moarte în țările afectate, nici țara noastră nu va face excepție. În România sunt 1361 ventilatoare, în Germania 30.000.

Guvernul a pierdut o bătălie pentru achiziționarea de aparate de ventilație: vreo 400. “La ora actuală există contracte pentru 400 de ventilatoare. Din păcate, graficul de livrări care fusese stabilit nu este respectat, pentru că s-au emis decizii ale guvernelor sau ale preşedinţilor din diferite ţări de unde trebuia să primim aceste ventilatoare, care practic au blocat ieşirile din ţară ale ventilatoarelor”, a spus premierul Orban.

Personal

În România, începând cu ministrul sănătății Costache a curs cu demisii. El a dat tonul, au urmat medicii și personal medical din multe spitale. Mulți dintre cei rămași pe baricade au contactat virusul, în absența materialelor de protecție.

În Italia, Irlanda, SUA etc personal aflat la pensie s-a reactivat pentru a ajuta în perioada de criză.

Mijloace de luptă

În linii mari, sunt 4 direcții esențiale: informare (pentru a ști cu cine te lupți), testare (pentru a înțelege impactul virusului), dotare (de la banalele măști la construirea spitalelor de campanie, naționalizarea spitalelor private, achiziția aparatelor vitale de ventilație), personal pregătit (să aibă cine să lupte).

România nu strălucește la niciunul dintre aceste capitole. Se concentrează, spre deosebire de majoritatea celorlalte țări, pe izolare și carantinare – din cauza sutelor de mii de conaționali care s-au întors în țară. În plus, statul a stabilit prin ordin în stare de urgență să cânte imnul pe străzi din mașinile poliției la 17 și 21, după ce în prealabil Vela mai prinsese un flutur cu tricolorul la balcon, care i-a scăpat printre degete. Biserica, instituție importantă a statului, a plimbat icoane pe străzi, iar acum face eforturi să se țină slujbele de Paști, o contracarare a virusului chinez prin rugăciune, care, în schimb, contravine distanțării sociale – de altfel, cam singura armă a românilor în acest război.

Sursa: 3minute.net

RECLAMĂ
Articolul precedentUn bărbat cu mănuși și mască de protecţie, găsit spânzurat în faţa unui bloc din Suceava
Articolul următorSorin nu vine acasă de Paște: „Stau în Spania, indiferent ce se va întâmpla. Aleg să iubesc așa”