El este judecătorul care încasează 812.982 lei din salariu cumulat cu două pensii și două indemnizații. Cu bocancii prin România îți prezintă un nou caz în care o persoană câștigă mai mult decât Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii. Este vorba despre judecatorul CCR Marian Enache (65 de ani). Acesta bate orice record in materie de venituri: incaseaza salariul de judecator, dar si alte patru pensiisau indemnizatii: pensie de stat, pensie de avocat, indemnizatie de fost parlamentar si indemnizatie de revolutionar. Veniturile din 2018 ale lui Enache: 812.982 lei, adica 15.055 euro/luna.
El este judecătorul care încasează 812.982 lei din salariu cumulat cu două pensii și două indemnizații
Enache este judecator la CCR din 2016, dupa ce a fost votat in aceasta functie de parlamentarii PSD-UNPR-ALDE. In septembrie 2017, Marian Enache s-a fotografiat impreuna cu fostul baron PSD de Prahova, Mircea Cosma, care era atunci condamnat in prima faza a procesului la 8 ani de inchisoare pentru fapte de coruptie. Cazul lui Mircea Cosma este in continuare pe rolul Inaltei Curti, procesul fiind afectat atat de decizia CCR privind completurile de 5 judecatori – care a anulat sentinta de condamnare, cat si de cea privind completurile nespecializate pe cauze de coruptie.
Vă prezentăm acum exact veniturile judecatorului CCR:
Salariu – 297.000 lei (Curtea Constitutionala);
Pensie avocat – 23.412 lei (Casa de Asigurari a Avocatilor Bucuresti);
Pensie – 321.476 lei (Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti);
Indemnizatie speciala/pensiefost parlamentar – 91.476 lei;
Indemnizatie revolutionar – 11.904 lei.
Fragment din declarația de avere a judecătorului
A fost sau n-a fost Revoluție?
Veniturile in 2018 ale lui Marian Enache au fost completate cu 67.714 lei, reprezentand diferente incasate pensie de stat. In total, judecatorul CCR a incasat in 2018 suma de 812,982 lei, un venit lunar de 67.748 lei/ 15.055 euro. Marian Enache este de profesie avocat si a fost unul dintre emanatii Revolutiei din 1989. El primeste indemnizatie de revolutionar, chiar daca la Vaslui nu s-au tras focuri de arma. El a fost printre primii vasluieni care a intrat in biroul prim-secretarul PCR local. Totul a avut loc insa dupa fuga cuplului Ceausescu. De altfel, despre asa zisa revolutie de la Vaslui s-a facut si un film satiric, „A fost sau n-a fost?”, regizat de Corneliu Porumboiu.
Enache a devenit membru al Parlamentului in primul Legislativ dupa Revolutia din 1989, ales pe listele FSN, unde ocupa functia de vicepresedinte. Ulterior a ajuns consilier prezidential pentru probleme juridice al fostului presedinte Ion Iliescu, iar in 1993 a fost numit ambasador al Romaniei in Republica Moldova. De-a lungul carierei politice, el a avut la activ trei mandate de parlamentar si a fost membru in patru partide politice: FSN, PDSR ApR, PC si UNPR. Așadar, doamnelor, domnilor…a fost sau n-a fost?
Sursa: cubocanciiprinromania