Știai că părți din copilul tău vor rămâne mereu în corpul tău o perioadă lungă de timp din viața ta?
Există un motiv destul de puternic pentru care copiii, cel puțin în primii ani de viață, se simt mult mai atașați de mame decât de tați. Explicația este una cât se poate de clinică: unele celule ale fătului nu vor părăsi niciodată corpul mamei.
Omul de știință german Georg Schmorl a pus cap la cap, în secolul al 19-lea, procesul prin care aceste celule fetale rămân în corpul mamei și fac adevărate minuni, iar fenomenul obstetric poartă denumirea de microhimerism fetomaternal.
Aceste celule magice nu numai că rămân în corpul mamei și ocupă spațiu, ele migrează prin placentă spre sângele mamei, atașându-se de organele care au nevoie de protecție, precum inimă, plămânii, ficatul, rinichii, pancreasul și chiar piele. Acestea se vor transforma treptat în celule specifice acelui organ și se vor înmulți.Deși beneficiile sunt majore, cercetătorii dovedind faptul că celulele fetale scad riscul mamelor de a se îmbolnăvi de cancer de sân, Alzheimer, Parkinson, demență, există și o reacție adversă: acestea îi pot slăbi sistemul imunitar și pot provoca unele boli autoimune, precum boala Graves, lupus, boala Addison.
sursa:https://parintidenota10.ro/2019/01/24/copilul-tau-ramane-fizic-parte-din-tine-chiar-si-38-de-ani-dupa-ce-l-ai-nascut/?fbclid=IwAR3-tNHn4IyWSQb7UOrioLZH7mgJdW7psQMWU-lCRaemCZQZ25qOVu1LV2c