Acasă DIVERSE / REȚETE CULINARE Chiftele de pui cu susan. Rețeta rafinată a unui chef

Chiftele de pui cu susan. Rețeta rafinată a unui chef

37
0

Chef Horia Manea pregătește cele mai gustoase chiftele de pui cu susan. Fie că alegi să le așezi pe platourile de la mesele festive sau vrei să le servești alături de o garnitură, acestea te vor impresiona de la prima înghițitură.

Chiftele de pui cu susan

Pentru această rețetă simplă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 piept de pui tocat
1 cartof
  • 1 morcov
1 ceapă 
2 căței de usturoi
  • 
1 ou
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 3 linguri de susan

Chiftelele de pui pot fi prăjite în ulei sau coapte în cuptorul preîncălzit la 190 de grade. De asemenea, acestea vor fi va fel de gustoase dacă alegi să le pregătești în airfryer.

Mod de preparare

Peste pieptul de pui tocat se adaugă ceapa tăiată cubulețe, morcovul și cartoful dați pe răzătoare, usturoiul, pătrunjelul tocat și oul.

Adaugă sarea, piperul și boiaua dulce, iar apoi amestecă bine întreaga compoziție. Trece fiecare chiftea prin susan și apoi prăjește-le în ulei de floarea-soarelui.

Chiftele cu carne de curcan

Dacă îți dorești o variantă mai ușoară, dar la fel de savuroasă, încearcă varianta cu carne de curcan. Bogată în proteine, dar cu un conținut mai redus de grăsimi față de carnea de porc sau vită, carnea de curcan transformă această rețetă clasică într-o opțiune ideală pentru cei care țin la siluetă sau preferă o alimentație echilibrată.

Ingredientele necesare:

  • 500 g carne tocată de curcan
  • 1 ceapă mică, tocată mărun
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov mic, ras fin
  • 1 cartof mediu
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • 1 legătură de pătrunjel verde, tocat
  • sare și piper
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 lingură de susan

Într-un bol mare, pune carnea tocată de curcan, ceapa, usturoiul, morcovul și cartoful ras. Adaugă oul, pesmetul sau pâinea stoarsă, pătrunjelul tocat, sare, piper și, dacă dorești, puțină boia dulce pentru un plus de aromă și culoare. Amestecă ingredientele și formează chiftelele rotunde sau ușor turtite, în funcție de preferință. Pentru o crustă crocantă și aspect plăcut, le poți da prin susan înainte de prăjire.

Sursa: Chiftele de pui cu susan. Rețeta bucătarului Horia Manea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

*