Acasă Stiri Alegeri locale 2020. Ce acte trebuie să prezinte bolnavii de COVID-19 care...

Alegeri locale 2020. Ce acte trebuie să prezinte bolnavii de COVID-19 care cer urna mobilă

311
0

Persoanele confirmate cu COVID-19 pot cere urna specială cu ajutorul mai multor documente.

RECLAMĂ

Persoanele confirmate cu COVID-19 pot cere urna specială în baza unuia dintre următoarele documente: biletul de externare din spital care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare; decizia de izolare emisă de DSP; rezultatul pozitiv al testării efectuate în ultimele 14 zile, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), transmite News.ro.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează sîmbătă că, potrivit răspunsului furnizat de Ministerul Sănătăţii ca urmare a solicitării AEP, actele medicale care trebuie să însoţească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale de duminică sunt următoarele:

1. Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleaşi documente care au fost prezentate şi la scrutinele anterioare);

2. În cazul persoanelor confirmate cu infecţia COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locaţie declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente:

• biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;

• decizia de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică;

• rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

3. Pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituţionalizată, impusă atât pentru cetăţenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât şi pentru contacţii persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică.

Pentru alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, însoţită de copii ale actelor din care rezultă starea de sănătate sau de invaliditate, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampilă cu menţiunea “VOTAT” şi buletine de vot – la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea.

În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare, sub paza personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa: stirileprotv.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentOana s-a stins fulgerător, în Italia, la doar 27 de ani. Apelul disperat al familiei și prietenilor
Articolul următorDouă tinere din Botoșani, date dispărute după ce au plecat spre Italia. Georgiana și Victoria erau însoțite de un bărbat