Tânăra de 21 de ani din județul Galați care, de disperare, a sărit din mașina condusă de soțul violent, are o poveste asemănătoare cu a multor femei din România.
Ca să scape de bărbatul extrem de gelos, se refugiase la părinți, dar și acolo era terorizată de el. Nu a avut totuși curajul să divorțeze. Individul a fost arestat sâmbătă seară.
Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional.
În seara în care tânăra a sărit din mașina condusă de soțul agresiv, individul a vrut din nou să îi verifice femeii telefonul.
Nicolae Cuzi, prim-procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor: ”A început să o lovească în mod extrem de brutal. Soția, înmărmurită, și-a ascuns telefonul în încălțăminte. A încercat să deschidă de câteva ori portiera pentru a se arunca din mașina care rula la acel moment cu 40-50 de kilometri la oră„.
Comisar Alin Radu, șeful Poliției Orașului Berești, județul Galați: ”Suspectul a fost depistat undeva la Galați, unde lucra. Nu a opus rezistență. A motivat gelozia”.
O teroriza pe soție chiar și la părinții ei
Femeia l-a părăsit anul trecut și a plecat la părinții ei, cu băiețulul de doi ani și patru luni. Nu a înaintat, însă, divorțul, iar soțul a continuat să o viziteze.
Nicolae Cuzi, prim-procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor: „Căuta de fiecare dată să îi controleze telefonul, în speranța că va descoperi, credea el, anumite dovezi care să justifice propriile convingeri„.
De multe ori, în astfel de cazuri, victimele se tem să vorbească și să ceară ajutor. Conform Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, anul trecut, peste 5.300 de apeluri au fost primite la call-centerul gratuit destinat victimelor violenței domestice.
Numai 1.450 au venit, însă, din partea persoanelor abuzate. Celelalte au fost semnale de alarmă trase de martori sau de rude.
38.000 de cazuri de violență doar până în august, în creștere față de anul trecut
Chiar și după ce soțul violent a fost arestat, femeia în vârstă de 21 de ani refuză să vorbească despre coșmarul prin care a trecut timp de un an și jumătate.
Duminică, în mai multe orașe din țară au fost organizate acțiuni pentru susținerea femeilor victime ale violenței domestice.
Simona Ionescu, președinta Asociației SPICC: ”Cerem protecție și siguranță pentru femei. Femeile din rural, femeile din localitățile din urbanul mic, nu au acces la servicii, nu pot să beneficieze și de puținele instrumente de protecție care ne sunt puse la dispoziție”.
Ultimele date publicate de Poliția Română arată că numărul faptelor penale de violență domestică a crescut cu 3,6% în primele 8 luni ale anului, față de aceeași perioadă din 2022, la peste 38.000.
În caz de urgenţă, apelaţi numărul Telverde destinat victimelor violenţei domestice! Numărul de Telverde este 0800 500 333.
Sursa: Pro TV