Acasă Stiri Alertă la un spital din Prahova. O bacterie periculoasă a fost descoperită...

Alertă la un spital din Prahova. O bacterie periculoasă a fost descoperită în apa potabilă

107
0

O bacterie periculoasă a fost descoperită în apa potabilă, la un spital din Prahova. Ce măsuri au fost luate de autorități

Este alertă la un spital din Prahova după ce s-a descoperit, în apa potabilă, o bacterie periculoasă. Inspectorii de la DSP au luat măsuri pentru protejarea pacienților din unitate.

Bacterie periculoasă în apa potabilă de la un spital din Prahova

Este vorba despre Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti, din județul Prahova. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova a recoltat o probă de apă de la unitatea medicală, iar aceasta a indicat prezența bacteriei Pseudomonas Aeruginosa.

Având în vedere această situație, au fost dispuse mai multe măsuri de precauție. Printre acestea se numără și interdicția de consum a apei, întrucât bacteria poate fi periculoasă pentru sănătate.

Cei mai mulți pacienți internați în această unitate au un sistem imunitar slăbit, motiv pentru care apa furnizată în sistem centralizat va fi folosită numai ca apă menajeră, pentru evacuarea din toalete, potrivit instituției.

Apa nu mai poate fi folosită pentru băut, gătit, spălat pe dinți și spălat. Inspectorii sanitari au decis ca în spitalul din Florești să fie utilizată doar apă potabilă “din surse alternative autorizate sanitar”. Cea livrată în sistem centralizat va fi retestată, iar probele urmează să fie prelevate și din amonte, și din aval de capătul rețelei de distribuție.

“Dacă apa este neconformă numai din punct de vedere microbiologic şi / sau al turbidităţii şi în lipsa unei surse alternative de apă potabilă, veţi recomanda fierberea apei (consum de apă fiartă 10 minute şi răcită)”, mai precizează comunicatul transmis de DSP instituției, notează news.ro.

Conducerea spitalului trebuie să pună în aplicare mai multe măsuri tehnico-sanitare pentru protejarea pacienților și angajaților instituției. Printre acestea se numără spălarea zilnică a punctelor de consum, schimbarea sitelor aeratoare de la nivelul robinetelor, dar și dezinfecția periodică a acestora.

În plus, designul spălătoarelor sau chiuvetelor trebuie conceput în așa fel încât să se evite stropirea și contaminarea robinetului. Procedura de curățare, spălare și dezinfecție a chiuvetelor și robinetelor trebuie aplicată corect.

Cât de periculoasă este Pseudomonas aeruginosa

Pseudomonas aeruginosa este o bacterie Gram-negativă, în formă de tijă. Aceasta se regăsește, de obicei, în sol și în apă. Pentru persoanele sănătoase, bacteria poate fi inofensivă.

În spitale, însă, poate deveni o bacterie periculoasă, în special pentru persoanele care au deja probleme de sănătate sau al căror sistem imunitar este slăbit.

Această bacterie poate infecta diferite părți ale corpului și poate duce la infecții respiratorii, ale tractului urinar sau ale fluxului sanguin (bacteriemie). Bacteria poate provoca inclusiv infecții ale pielii, ale țesuturilor moi sau ale urechii.

În cazul bebelușilor și copiilor, bacteria poate duce la infecții grave. Este periculoasă mai ales pentru cei născuți prematur sau care au sistemul imunitar slăbit, potrivit medlife.ro.

Sursa: Alertă la un spital din Prahova. O bacterie periculoasă a fost descoperită în apa potabilă – Fanatik.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

*