O mare companie care este prezentă și în România recurge la sute de concedieri la nivel global. Ce se va întâmpla cu angajații disponibilizați.
În următoarea perioadă, o mare companie care se află și pe piața din România de peste 30 de ani va face sute de concedieri. Ce posturi ocupă angajații care își vor pierde locul de muncă.
O companie uriașă prezentă și în România încă din 1994 face sute de concedieri. Motivul acestei decizii
Luni, 30 iunie 2025, grupul bancar olandez ING Groep NV a anunțat o serie de disponibilizări care vizează în principal pozițiile de conducere. Instituția se plânge că numărul celor aflați în astfel de funcții este prea mare.
Potrivit comunicatului transmis de bancă, concedierile iminente ”se vor concentra pe posturile de director şi director de operaţiuni”. Această decizie vine în contextul în care ”banca are prea mulţi angajaţi în poziţii de conducere”.
În total, vor fi eliminate 230 de locuri de muncă din cadrul diviziei de wholesale banking, transmite scrie Agerpres. Decizia este una care se va lua la nivel global.
Într-o reacție oficială, ING precizează că măsura afectează 1,4% din angajații ING Wholesale Bank la nivel global. Compania promite că ”angajații vor fi ajutați să își găsească noi roluri în bancă sau în afara organizației, în acord cu legislația din fiecare țară”.
Vine și o veste bună de la ING. Pe ce poziții face angajări banca
Gigantul din Olanda a încercat să mai amelioreze din impactul acestui comunicat legat de concedieri. ING a mai precizat, tot luni, că va continua să facă angajări în acele domenii unde are nevoie de ”specialiști”. În plus, această companie vrea să ”crească efectivele de tinere talente”.
În prima lună a anului 2025, o altă mare bancă batavă, ABN Amro Bank NV, anunța o înghețare a angajărilor, pentru a-și atinge obiectivele privind costurile și reorganizarea diviziei de corporate banking.
Revenind la ING, olandezii au împlinit în urmă cu un an trei decenii de activitate pe plan local. Această bancă fost una dintre primele mari companii internaționale care a intrat în Romania după 1989.