Acasă Stiri Un deputat, opt funcționari și trei foști colaboratori de la ACS Farul,...

Un deputat, opt funcționari și trei foști colaboratori de la ACS Farul, trimiși în judecată de DNA

126
0

DNA a trimis în judecată 12 persoane în dosarul privind finanțarea ilegală a fostei Asociații Clubul Sportiv Farul Constanța, prejudiciul depășind 830.000 de lei.

RECLAMĂ

Direcția Națională Anticorupție Constanța a dispus trimiterea în judecată în dosarul penal care vizează Asociația Clubul Sportiv Farul Constanța, fosta structură care administra echipa de fotbal și care era condusă, la acea vreme, de fostul internațional Ciprian Marica.

DNA trimite în judecată 12 persoane în dosarul ACS Farul Constanța

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, ancheta a scos la iveală că, în anul 2018, mai mulți funcționari din Consiliul Județean Constanța, în frunte cu fostul administrator public și actual deputat Mirela-Florența Matichescu, s-ar fi semnat un contract de finanțare nerambursabilă în condiții ilegale, fără respectarea unui cadru concurențial și în lipsa unor documente conforme.

Astfel, Asociația Clubul Sportiv Farul Constanța a primit 835.757,26 lei din bani publici, circa 170.000 de euro, pentru un proiect intitulat ”Împreună pentru fotbal”, sumă considerată integral prejudiciu adus bugetului județean și totodată folos necuvenit pentru asociația sportivă.

Documentele justificative ar fi fost depuse tardiv, unele ar fi fost falsificate sau incomplete, iar punctajul acordat proiectului a fost, susțin procurorii, nejustificat.

De ce sunt acuzați cei 12 inculpați

În acest context, DNA a trimis în judecată, în stare de libertate, 12 inculpați:

  • Mirela-Florența Matichescu, fost administrator public al județului Constanța, în prezent deputat în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată și participație improprie, sub forma instigării, la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit;
  • Opt funcționari ai CJ Constanța (Oana Popa-Șerbu, Aurelian-Decebal Dumitrașcu, Crina-Elena Boieru, Irina-Elena Costencu, Luciana Spineanu-Georgescu, Vadim Corneliu Ruse, Leila-Camer Ibraim, Paul Chisnoiu), în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată;
  • Doi reprezentanți ai asociației sportive, S.F. și M.V.G., persoane fizice fără calitate specială, reprezentanți legali ai asociației sportive de fotbal din municipiul Constanța, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată;
  • C.L.S., președintele AJF Constanța, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.

Consiliul Județean Constanța s-a constituit parte civilă în dosar, iar DNA a dispus măsuri asigurătorii asupra bunurilor inculpaților, până la recuperarea integrală a prejudiciului. Dosarul va fi judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Reacția lui Ciprian Marica după comunicatul DNA

Contactat de FANATIK, Ciprian Marica nu a dorit să facă niciun comentariu. Anul trecut, după ce numele său a fost menționat în dosarul de evaziune fiscală, fostul internațional, a precizat:

”Nu am comis nicio faptă penală, iar activitatea mea s-a desfășurat întotdeauna în conformitate cu legea și colaborez deplin cu autoritățile competente pentru a clarifica toate aspectele acestei situații”.

Sursa: Proces DNA Asociația Club Sportiv Farul Constanța Ciprian Marica

RECLAMĂ