Acasă Stiri Vâlcea: Percheziţii DIICOT la membrii unui grup specializat în infracţiuni informatice

Vâlcea: Percheziţii DIICOT la membrii unui grup specializat în infracţiuni informatice

903
0

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO – SCCI, efectuează în această dimineaţă 36 de percheziţii domiciliare în vederea destructurării unui grup infracţional specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice. Un comunicat al DIICOT arată că procurorii au descins în 36 de locuri din municipiile Bucureşti, Braşov, Galaţi şi Timişoara şi în judeţele Vâlcea şi Ilfov.

RECLAMĂ

Potrivit procurorilor, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din desfăşurarea unei vaste activităţi infracţionale de criminalitate informatică, constând în accesarea ilegală a mai multor sisteme informatice, sustragerea de date confidenţiale sau nedestinate publicităţii, precum şi efectuarea de operaţiuni frauduloase cu instrumente de plată electronică. Învinuiţii au utilizat mai multe societăţi comerciale, având ca obiect de activitate furnizarea unor servicii IT, pentru crearea și întreţinerea unei infrastructuri informatice care să permită accesul fără drept, cu încălcarea măsurilor de securitate și cu scopul obţinerii de date informatice, în sistemele informatice aparţinând unor companii străine cunoscute, de tip benzinării sau magazine alimentare. Membrii grupării interceptau fără drept transmisiile de date informatice nepublice între sistemele implicate în realizarea şi autentificarea plăţilor cu cărţi de credit, cu ajutorul unor aplicaţii special concepute în acest sens, instalate fără drept pe sistemele informatice vizate. Datele de identificare ale instrumentelor de plată electronice (cărţi de credit) capturate fie se salvau local și ulterior erau transferate, fie se retransmiteau automat pe servere dedicate sau în conturi de email, de unde erau ulterior descărcate în scopul transmiterii/vânzării către alte persoane ori în vederea contrafacerii și utilizării frauduloase a acestora.

Procurorii DIICOT au precizat că, urmare a activităţii infracţionale desfăşurate de către învinuiţi, au fost efectuate operaţiuni frauduloase cu 500.000 de instrumente de plată electronică, prejudiciul total fiind estimat la peste 25 de milioane de dolari.

sursa: gds.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentScene de groază în Olt! Observatorul l-a umplut de sânge pe un jucător: „L-a strâns de gât şi i-a adus injurii”
Articolul următorAntonia s-a despartit de sotul ei! Inainte de separare, cantareata i-a spus lui Vincenzo ca vrea o pauza!