Acasă Stiri Darius Vâlcov explică decizia privind BONURILE FISCALE. Ce schimbări preconizează

Darius Vâlcov explică decizia privind BONURILE FISCALE. Ce schimbări preconizează

724
0

Guvernul a avizat, miercuri, introducerea Loteriei bonurilor fiscale, inclusiv posibilitatea ca, din martie, un client să aibă dreptul să nu achite produsul selectat sau consumat dacă nu a primit bon fiscal de la comerciant. Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a explicat la România TV ce presupune această decizie.

RECLAMĂ

Începând cu luna martie a acestui an, clienţii au dreptul să nu achite produsul selectat sau consumat dacă nu a primit bon fiscal de la comerciant, iar în magazine, restaurante şi alte unităţi va fi expus obligatoriu un afiş în acest sens.

„Agentii economici ar trebui sa fie receptivi, pentru ca saptamana viitoare voi emite şi un ordin al ministrului Finantelor prin care vor avea obligatia toti agentii economici să afişeze aceste informaţii, pentru ca toţi cumpărătorii să le cunoască şi să stie că in momentul in care intra in restaurant sau in contact cu un magazin, daca nu li se eliberează bonul fiscal, au această  posibiliate. A doua posibilitate va fi să sune la un TEL VERDE de unde va fi trimisă o echipa  de la ANAF să controleze agentul economic care nu a eliberat bonul fiscal„, a spus, la România TV, Darius Vâlcov.

Ministrul a explicat că această metodă a fost aplicată şi în alte ţări: „Eu sunt sigur ca foarte mulţi comercianti vor merge acum pe o cu totul altă formulă: la fiecare comandă, vor aduce imediat si bonul fiscal. Practic nu va mai fi un bon fiscal general la final, ci mai multe bonuri fiscale la fiecare comandă pe care noi o solicităm.

CITEŞTE ŞI Guvernul a decis: Nu primeşti bon fiscal, nu plăteşti produsul

Astăzi suntem in situaţia in care exista un abuz din partea comerciantului.  Dvs ridicaţi problema dacă va fi un abuz din partea clienţilor. Daca abuzul din partea comerciantilor a funcţionat şi  functioneaza, haideţi să dăm posibilitatea şi şansa clienţilor şi sa ii considerăm de buna credinta pe cumparatori.”

Întrebat care va fi impactul asupra bugetului, Vâlcov a răspuns: „Noi speram ca prin toate deciziile luate, si cu casa de marcat si cu imbunătăţirea activităţii ANAF, dar si cu loteria bonurilor, inclusiv cu aceasta impunere, să reducem anual, gradual cu 5% acest gap al TVA-ului in principal care astăzi se află la 42-44%. O reducere cu 5% inseamna undeva la 400- 500 mil euro recuperati pe an”.

RECLAMĂ
Articolul precedentPonta, după consultările cu Iohannis: Suntem de acord cu reducerea numărului de parlamentari
Articolul următorUn cantaret din Romania a ramas fara permis! „Am calcat pe bec”- Se credea pe autostrada, dar era intr-o localitate