Crin Antonescu, candidatul susținut de PSD, PNL și UDMR la alegerile prezidențiale, a declarat despre Călin Georgescu că a obținut „în condiții dubioase” cele două milioane de voturi de la scrutinul din 24 noiembrie, anulat între timp de Curtea Constituțională.
Antonescu a afirmat, luni seară, la Antena 3, că încercarea lui Călin Georgescu de a se erija în reprezentantul poporului „este o pretenție fascistă”.
„Fiecare cu simpatiile lui, dar cred că avem voie și noi, cei care nu completăm acest cortegiu de lingăi, să fim, totuși să ni se recunoască dreptul de a face parte din poporul român. Cum adică discută numai cu poporul? Și eu sunt poporul, și dumneavoastră sunteți poporul, și toate aceste milioane de oameni sunt poporul. Până la urmă, încă o dată o spun: domnul Georgescu a obținut, cum a obținut, în condiții dubioase și invalidate până la urmă de o instanță, două milioane de voturi. Două milioane de voturi am obținut și eu în 2009, două milioane de voturi a obținut și Petre Roman în 2000. Două milioane de voturi și mai mult decât două milioane de voturi au obținut mai mulți oameni în țara asta și nu au pretins niciunul că numai cei din spatele lui sau cei care l-au votat sunt poporul. Totuși, această pretenție, când, din nouă milioane de oameni care au votat, două au votat cu domnul Georgescu, că tot poporul este acela care l-a votat sau care îl ascultă acum, este o pretenție fascistă”, a declarat Crin Antonescu, citat de News.ro.
El l-a acuzat pe Călin Georgescu că are intenții „fasciste”.
„Păi omul ăsta, într-o bună zi, dacă ar câștiga, să spunem, alegerile prezidențiale, ar pretinde să desființeze tot, să dizolve Parlament, să închidă partide, să închidă jurnale, să închidă televiziuni, pentru că, nu-i așa, e în spatele său poporul. Deci ăsta este fascism, este un lucru care nu poate fi tolerat, este un lucru pentru care, încă o dată, vine o notă de plată ori pentru asemenea șarlatani, ori pentru noi ca națiune, ca alegători, dacă votăm așa ceva”, a mai spus Călin Antonescu, în contextul în care fusese întrebat despre afirmațiile lui Georgescu cum că refuză să participe la dezbateri „cu falși candidați”.
Călin Georgescu, care a declarat zero cheltuieli pentru campania electorală, a fost câștigătorul surprinzător al primului tur de la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie. Curtea Constituțională a anulat scrutinul pe 6 decembrie, pe baza rapoartelor prezentate de serviciile de informații în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.
Procesul electoral „a fost viciat pe toată desfășurarea lui”, au declarat judecătorii CCR în motivarea deciziei luate cu unanimitate de voturi, în care au vorbit inclusiv despre nevoia de a exclude ingerințele unor entități statale sau non-statale. Fostul președinte Klaus Iohannis a afirmat explicit, în 18 decembrie, că actorul statal implicat în alegerile prezidențiale a fost Rusia.