DURERE DUPĂ MASAJ – cum gestinonăm această situație?
Clienții vin la masaj pentru a scăpa de durere. Dacă clientul are dureri după masaj, ceva nu este în regulă.
Cum trebuie gestionată durerea după masaj, ce trebuie să sfătuiți clientul?
Reamintiți clienților că organismul încă procesează masajul, timp de aproximativ 24 până la 72 de ore, după ședința propriu zisă de masaj.
Dacă clientul dorește să profite la maximum de beneficiile masajului și să evite durerile de cap, sau blocajele musculare, ar trebui respectate câteva principii de bază:
● Regim adecvat de hidratare
●Un regim adecvat de hidratare va furniza organismului suficiente lichide, astfel încât să poată procesa metabolic toate impuritățile, care au fost spălate în timpul masajului.
. În mod normal, după un masaj producția de urină crește. Băuturile dulci, alcoolice și cu cofeină, după un masaj, nu sunt o alegere bună. Dimpotrivă, apa pură sau minerală, sau ceaiul din plante, precum și sucurile proaspete de fructe și legume, vor ajuta organismul.
●Regim de odihnă și căldură.
●După masaj, clientul nu trebuie să solicite corpul cu activități fizice grele.
●Menținerea la căldură a mușchilor masați, le permite să se regenereze eficient
●. Se recomandă evitarea fluctuațiilor de temperatură, a curenților de aer și a aerului condiționat.
Febra musculară după un masaj, este un lucru destul de obișnuit. Se întâmplă mai des în cazul persoanelor mai sedentare și a celor care nu au fost la un masaj de mult. De obicei nu este la fel de neplăcută, precum cea de după efort fizic intens, dispare în două zile, iar clienții nu o tratează în niciun fel.