Mitropolitul Moldovei, internat în spital pentru o intervenţie chirurgicală. ÎPS Teofan a fost diagnosticat cu o afecţiune renală.
ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi al Bucovinei, a fost internat la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale abdominale, după cum anunţă Arhiepiscopia Iaşilor.
ÎPS Teofan este Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei din anul 2008
În vârstă de 65 de ani, Mitropolitul Teofan a fost diagnosticat cu o afecţiune renală care a necesitat operaţie. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, preotul Constantin Sturzu a oferit amănunte despre starea ÎPS Teofan.
“Intervenţia s-a desfăşurat în condiţii optime, evoluţia postoperatorie fiind fără complicaţii. A fost externat şi se află acum la reşedinţa mitropolitană, urmând a-şi relua, treptat, programul său obişnuit.
Părintele Mitropolit aduce mulţumiri tuturor celor care l-au purtat în rugăciune, precum şi echipei medicale de la Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ din Iaşi care l-a tratat cu profesionalism şi multă implicare sufletească.
Dumnezeu să ne dăruiască tuturor binecuvântarea Sa cu sănătate sufletească şi trupească, cu pace şi cu bucurie”, a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor.
ÎPS Teofan, pe numele său de mirean Dumitru Savu, are vârsta de 65 de ani şi a obţinut doctoratul în Teologie la Paris, în 1990, cu lucrarea “Divino-umanitatea lui Hristos și îndumnezeirea omului în opera Sfântului Maxim Mărturisitorul”.
ÎPS Teofan, adversar al lui ÎPS Teodosie
În anul 2000 a fost întronizat ca Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei, iar din anul 2008 a devenit arhiepiscop al Iașilor și mitropolit al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.
ÎPS Teofan i-a succedat în această funcţie ÎPS Daniel, care a devenit Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, după trecerea la cele veşnice a Patriarhului Teoctist. În mod tradiţional la conducerea BOR este ales Mitropolitul Moldovei, astfel că ÎPS Teofan ar putea fi şi el viitorul Patriarh.
La începutul acestui an, ÎPS Teofan a respins încercarea lui IPS Teodosie de a înființa Mitropolia Tomisului spunând că “nu este necesar ca vechile structuri bisericeşti să fie reactualizate, pentru că oamenii au alte preocupări: grija zilei de astăzi şi de mâine, problemele de sănătate”.