Acasă Life Style Câte ore de somn sunt suficiente pentru a proteja sănătatea creierului. Secretele...

Câte ore de somn sunt suficiente pentru a proteja sănătatea creierului. Secretele neurochirurgului pentru o minte sănătoasă

150
0

Neurochirurgul Vladimir Ciurea a discutat despre importanța somnului în procesul de refacere a celulelor nervoase, subliniind câte ore de somn sunt necesare pentru menținerea unui creier sănătos.

RECLAMĂ

Invitat în podcastul La Măruță, renumitul neurochirurg a abordat subiectul somnului odihnitor și impactul său asupra sănătății creierului. El a explicat că cele mai benefice ore pentru refacerea creierului sunt între 22:00 și 24:00. În plus, el a subliniat că 8 ore de somn sunt suficiente pentru a sprijini sănătatea creierului și pentru a preveni apariția bolilor neurodegenerative.

Perioada esențială pentru refacerea creierului

Vladimir Ciurea a subliniat faptul că perioada dintre 22:00 și 24:00 este esențială pentru refacerea creierului și prevenirea bolilor neurodegenerative. El a explicat cum somnul ajută la curățarea celulelor nervoase și la menținerea sănătății creierului.

„Între 22:00 și 24:00 este cel mai bun somn, dovedit. În timpul somnului, celula nervoasă, care este o celulă nobilă, sunt niște scutieri în jur, și acești scutieri sunt reali, se numesc microglie, te odihnești, faci nani, și ei vin în jurul tău. În jurul tău se acumulează tot felul de elemente care sunt în sectorul I, un fel de gunoaie, și atunci te blochează, iar din această situație apar acele boli pe care le spunem neurodegenerative. Alzheimerul apare pe lipsa de legătură între celulele nervoase”, s-a aratat în cele spuse de Vladimir Ciurea.

De asemenea, neurochirurgul a vorbit despre rolul somnului ca metodă preventivă împotriva bolii Alzheimer și despre importanța unui program echilibrat de odihnă.

De asemenea, neurochirurgul a vorbit despre rolul somnului ca metodă preventivă împotriva bolii Alzheimer și despre importanța unui program echilibrat de odihnă.


„Somnul este cel mai bun medicament împotriva Alzheimerului, e școala rusă de pe timpul lui Pavlov, normal celula nervoasă nu poate să lucreze 24 de ore din 24. Au venit nemții cu niște chestii foarte simple: 8 + 8 + 8: deci 8 ore de lucru, 8 ore de odihnă. Mă refer la adult. De ce se culcă găinile, de ce se trezesc cocoșii? Natura este ancestral implentată în creierașul nostru. 8 ore de lucru, 8 ore de administrație și 8 ore de odihnă”, a spus neurochirurgul.

Ne trezim dimineața devreme

În plus, Vladimir Ciurea a explicat că este important să ne trezim dimineața devreme pentru a avea o zi productivă și sănătoasă. El a împărtășit propria sa rutină matinală, care include trezirea la o oră devreme, igiena, exercițiile fizice și o masă liniștită înainte de a începe activitățile zilnice.

„Somnul de la prânz este foarte important. M-am trezit la ora 5:10, fără să imi sune ceasul deșteptător, mi-am făcut igiena, am făcut gimnastică, am mâncat liniștit, fără grabă. Mi-am făcut geanta și pe la orele 6:30 am plecat de acasă. La 7 fără un sfert eram deja pe secție”, a declarat acesta.

Sursa: Câte ore de somn sunt suficiente pentru a proteja sănătatea creierului. Secretele neurochirurgului pentru o minte sănătoasă • Buna Ziua Iasi • BZI.ro


RECLAMĂ
Articolul precedentÎn afară de fratele Săndel, Andra Măruță are și două surori. Cu ce se ocupă acestea
Articolul următorAlexia Eram a dezvăluit meniul de sărbători al familiei sale. Unde sărbătorește tânăra Crăciunul