Acasă Stiri Concurs aranjat la Spitalul de Copii „Sf. Maria”? Unul dintre candidați ar...

Concurs aranjat la Spitalul de Copii „Sf. Maria”? Unul dintre candidați ar fi fost favorizat pe față: „A fost o sfidare… Doamna aceasta care a și câștigat era cunoscută în tot spitalul”

134
0

Un concurs aranjat ar fi avut loc, în luna septembrie 2024, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”. Unul dintre candidați ar fi fost favorizat pe față, deoarece era cunoscut în întreaga unitate medicală și astfel a reușit să obțină postul de inginer investiții debutant.În data de 19 august 2024, la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, s-a scos la concurs un post de inginer investiții debutant, în cadrul Serviciului Achiziții Publice, Contractare, Aprovizionare, Transport. La concurs, s-a înscris două persoane,  A. E. G., o tânără în vârstă de 27 de ani, și o altă persoană care, susține A. G., mama tinerei care a participat la concurs, că a fost favorizată pentru a obține postul. Cele două candidate au fost admise la proba selecției de dosare, însă la proba scrisă, A. E. G. a obținut 22,66 puncte, în timp ce contracandidata sa, care a avut codul  27100, a obținut 82,33 puncte. Luni, 16 septembrie 2024, s-a afișat și rezultatul probei interviului, la care candidata cu, codul 27100 a obținut 89,66 puncte, astfel că aceasta va ocupa postul de inginer investiții debutant.

RECLAMĂ

Concurs aranjat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” pentru un post de inginer investiții debutant?

A. G. crede că, din start, fiica sa avea șanse foarte mici să obțină postul dorit, deoarece tematica de concurs a favorizat-o pe contracandidata sa. Din acest motiv, candidata a contestat rezultatul probei scrise, specificând că subiectele de concurs nu au fost specifice postului de inginer investiții, care se află la debut de carieră.„Nu mi s-a părut corect să dai subiect de concurs care să conteze 40 la sută din legea finanțelor publice locale, în condițiile în care era post de inginer, și debutant. Proba scrisă a constat în trei subiecte, Legea Finanțelor Publice locale 500/2002, au pus-o integral, deși era post de inginer, puteau să pună un capitol în tematică. Subiectul care a fost dat din lege a avut o pondere de 40 la sută, 30 la sută a fost din Legea Achizițiilor Publice, iar din legea pe specialitatea de inginer, a fost un subiect cu o pondere de 30 la sută, din ordinul 907. Mă întreb dacă celălalt contracandidat îndeplinea condițiile necesare, cu toate că ambele dosare au fost validate. Nu mi s-a părut corect ca anunțul de angajare să fie pentru inginer investiții debutant, iar condițiile de participare să fie studii superioare de lungă durată, dar fără să se precizeze specialitatea, pentru că, fiind spital,  fiind vorba de investiții, nu putea să participe un absolvent de Drumuri și Poduri sau o persoană care a terminat Ingineria Materialelor de Construcții sau Ingineria Mașinilor”, a declarat A. G.

Se aduc acuzații grave cu privire la organizarea concursului: „Însăși modul de corectare a fost greșit, s-a dorit din prima să o dea deoparte”

A. E. G. a obținut în primă fază, la proba scrisă, 22,66 puncte, iar după contestație a obținut 37 de puncte, dar pentru a putea fi admisă trebuia să obțină cel puțin 50 de puncte. Deși, inițial, se gândea să conteste concursul în instanță, crede că acest lucru ar fi o risipă de bani, deoarece oricum nu-și mai dorește să activeze în cadrul unității medicale. Cu toate acestea, mama sa își dorește să tragă un semnal de alarmă asupra aranjamentelor care au loc în cadrul concursurilor pentru posturile publice.

„Ciudat a fost și că s-a scos la concurs un post de inginer debutant, dar s-a cerut să aibă trei cursuri absolvite, manager de proiect, evaluator proiecte și achiziții publice, în condițiile în care participarea la un asemenea concurs este condiționată de studii superioare absolvite. Mi s-a părut restrictivă situația. Ai scos la concurs un post de debutant, lasă absolvenții de specialitate să participe. Contracandidatul fiicei mele a fost o doamnă de peste 50 de ani. Acest concurs ne-a lăsat un gust amar. Doamna aceasta care a și câștigat concursul era cunoscută în tot spitalul, fiica mea mi-a spus că o salutau infirmierele din spital. A fost o sfidare față de fiica mea, deoarece atunci când a ieșit de la concurs, doamna nu a ieșit direct afară din spital, ci a mers prin birouri să se salute cu persoanele pe care le cunoștea. Sigur, doamna a mai lucrat în instituție, pe un post de economist. Nu dai la concurs Legea 500/2002. Toate posturile astea sunt cu dedicație și susțin asta public. Nu spun că fiica mea lua concursul, dar modul de organizare a fost greșit, chiar nu se poate stopa asta? Este frustrant ca o persoană cu două facultăți să nu se poată angaja. Eu am făcut contestația privind rezultatul probei scrise și i-au mai dat 15 puncte, foarte mult. Însăși modul de corectare a fost greșit, s-a dorit din prima să o dea deoparte. Mă întreb cum acea doamnă a participat la 50 și ceva de ani pe un post de inginer debutant care ia salariul minim pe economie. Am vrea să contestăm concursul, dar am vorbit cu un avocat, mi-a spus că anulează concursul, dar mă costă bani și nu merită. Numai pentru formularea acțiunii mi-a cerut 2.500 de lei și pentru ce să le anulez eu concursul, oricum îl reiau și fata mea nu mai vrea să mai participe”, a declarat mama concurentei care a fost respinsă la proba scrisă.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura telefonic cu Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria”, pentru a afla dacă, într-adevăr, concursul a fost unul aranjat, însă aceasta nu a răspuns apelurilor. Managerul unității medicale a transmis un mesaj scris, în care a specificat că va oferi un răspuns pe email, acest lucru nu s-a întâmplat însă până la încheierea ediției. Astfel, Alina Belu nu a clarificat situația și nu a exclus posibilitatea ca concursul de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” să fi fost unul aranjat.

sursa: https://www.bzi.ro/concurs-aranjat-la-spitalul-de-copii-sf-maria-unul-dintre-candidati-ar-fi-fost-favorizat-pe-fata-a-fost-o-sfidare-doamna-aceasta-care-a-si-castigat-era-cunoscuta-in-to-5066904

RECLAMĂ
Articolul precedentCea mai atrăgătoare asistentă medicală din lume a renunțat la job. Noua ocupație îi aduce peste 50.000 de euro lunar
Articolul următorUrgii în casa bunicii, la Miroslava! Adolescenta violată de verișorul mai mare era supusă la perversiuni, cel puțin, o dată pe săptămână. Detalii înfiorătoare din anchetă