Nu este imposibil să obții un bronz frumos și fără pete, atâta vreme cât cât ții cont de recomandările specialiștilor. Deși multe dintre noi am suntem tentate să stăm o zi întreagă în soarele dogoritor pentru a ne bronza mai repede, este foarte important să respectăm intervalul orar în care dermatologii ne recomandă să stăm la plajă și să nu uităm de cremele cu factor de protecție solară. În plus alimentația are un rol destul de important în pigmentarea perfectă a pielii.
Dacă vrei că pielea ta să strălucească vara această, iată câteva recomandări de care ar trebui să ții cont când mergi la plajă:
1. Respectă intervalul orar în care dermatologii ne recoamnda să ne expunem la soare
Medicii dermatologi ne sfătuiesc să evităm expunerea la soare în intervalul orar 11-16, când soarele este extrem de puternic și ne putem trezi cu arsuri grave.
2. Folosește crema de protecție solară
Chiar dacă ți se pare că soarele nu arde atât de tare, acest lucru s-ar putea să fie înșelător. Nu ieși la plajă fără să te dai cu crema de protecție solară în prealabil. Nu te lasă păcălită de faptul că sunt nori – soarele te poate arde chiar și în aceste condiții.
Alege factorul de protecție în funcție de tipul tău de piele. Dacă ai pielea foarte albă, ai multe alunițe și te inrosesti ușor, este recomandat să alegi o crema cu SPF mai mare.
3. Aplică un strat nou de crema după fiecare intrare în apă
Chiar dacă majoritatea cremelor sunt rezistente la apă, dacă citești cu atenție instrucțiunile de folosire, vei vedea că este necesară reaplicarea lor după fiecare intrare în apă sau măcar la un interval de două ore.
4. Nu uită să folosești și loțiune după plajă
După câteva ore de stat în soare, pielea ta are nevoie de hidratare. Nu uită să folosești o crema după plajă, care nu numai că te va hidrata, dar îți va și stabiliza bronzul. SFATURI UTILE
Uită de epilatul cu ceară!
Ceara, pe lângă părul nedorit, îți va îndeparta și bronzul pentru care ai trudit vara asta.
Evită băile lungi și fierbinți!
Dacă ții la bronzul tău, pe perioada verii, alege dușurile călduțe în detrimentul băilor lungi și fierbinți. Acestea din urmă grăbesc exfolierea pielii. După duș, tapotează ușor pielea cu prosopul. Nu freca pentru a nu-ți îndeparta bronzul.
Alimentația are un rol important în pigmentarea pielii
Bea mai multă apă
Dacă îți dorești să menții culoarea bronzului în sezonul cald, nu uită să bei cât mai multă apă. Hidratarea pielii se face nu doar de la exterior, așa că acest proces înseamnă și un efort intern al organismului. Nu subestima acest pas în ceea ce privește menținerea unui bronz frumos, deoarece un consum optim de apă chiar va face diferența și vei vedea cât de mult va dura culoarea bronzului tău dacă te hidratezi așa cum trebuie. În plus, îți poți ajută pielea să nu capete un aspect uscat și ridat, mai ales după ce bronzul va dispărea.
Mănâncă alimente bogate în betacaroten
Betacarotenul este un antioxidant, mai precis un compus chimic organic, care conține un pigment roșu-portocaliu ce se regăsește în foarte multe fructe și legume. Gândește-te la culoarea pe care o au caisele, cartofii dulci, fructul de mango, morcovii și dovleacul pentru a-ți da seama de câteva exemple de surse de betacaroten.
Consumă pește gras și diverse tipuri de nuci
Acizii grași Omega 3 care se găsesc din abundență în peștele gras de mare adâncime și în produse precum ulei de măsline, nuci, semințe de în etc. sunt de ajutor în sezonul cald, când vrei să menții un bronz rezistent și frumos.
Optează pentru spanac și varză creață (kale)
Aceste legume cu frunze de un verde închis ar trebui să facă parte din alimentația ta zilnică, împreună cu broccoli-ul, pentru că sunt câțiva aliați care contribuie la pielea strălucitoare și mențîn culoarea bronzului. În plus, aportul de legume verzi are multe alte beneficii pentru sănătatea generală, cum ar fi gestionarea ficatului gras, scăderea riscului cardiovascular și contribuția la slăbit.
Nu uită de alimentele bogate în vitamina E
Această vitamină este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru o piele sănătoasă, pentru că protejează împotriva daunelor factorilor de mediu și ajută în ce privește producția de colagen și de elastină. Printe alimentele care conțîn vitamina E sunt semințele de floarea-soarelui, spanacul și avocadoul.
Și grăsimile sănătoase îți sunt de folos
Grăsimile naturale, neprocesate, împreună cu acizii grași Omega 3 pe care îi găsim în unele tipuri de pește gras și în semințele de în, sunt esențiale pentru capacitatea organismului de a regenera țesuturile pielii. Grăsimile mononesaturate, precum cele din avocado, nuci și ulei de măsline susțîn, de asemenea, acest proces.
sursa:https://www.gorjonline.ro/vrei-sa-ai-un-bronz-perfect-in-aceasta-vara-sfaturi-si-trucuri-pe-care-suntem-siguri-ca-nu-le-stiai/