Acasă Life Style O studentă a dat curs unui anunț online care oferea cazare gratuită...

O studentă a dat curs unui anunț online care oferea cazare gratuită în Cluj, în apartamentul unui cuplu. Ce ascundea mesajul

1586
0

Cu câteva zile înainte de începerea anului universitar, studenții care nu au prins loc în cămine și caută să își închirieze o locuință trebuie să fie extrem de prudenți când văd anunțuri tentante pe rețelele sociale.

RECLAMĂ

De pildă, în Cluj, au fost făcute mai multe postări dubioase, prin care era oferită unei studente o cameră gratis, în apartament cu proprietarul. Discuțiile de pe internet nu lăsau loc, însă, prea multor interpretări.

În urmă cu câteva zile, în mai multe grupuri de pe rețelele sociale, a apărut un anunț prin care o tânără, care nu-și dădea numele, se oferea să ajute o studentă care caută cazare. În anunț, femeia scria că partenerul ei lucrează în IT și că în apartamentul lor mai au o cameră disponibilă.

Studentă: „Am spus că e puțin dubios mai ales fetelor. Era participant anonim. Nu zicea locul în care e apartamentul și era doar numărul de telefon și că stă ea cu bărbatul ei. Doamna a spus să nu ne grăbim că ar trebui să vezi dacă ai înțeles printre rânduri, iar multe din mesajele ei părea că duc spre acte sexuale și că asta ar dori dacă chiria este gratis.”Una dintre fetele care i-a abordat și-a dat seama rapid că este ceva dubios când autorul postării nu a vrut să îți dezvăluie identitatea și că a cerut insistent să se vadă la o cafenea.
Studentă: „Prima dată când am văzut anunțul mi s-a părut ceva amabil. Puțin dubios în orice caz să locuiești cu un cuplu care să îți ofere gratuit să locuiești cu ei să îți plătească mâncare și tot. Am făcut sesizare la poliție.”În alte discuții private, fetelor li se propunea să apară în diverse videoclipuri ori să meargă la evenimente pentru a întreține atmosfera.
La numărul de telefon afișat în anunțuri nu a putut fi contactat cel care a făcut postările.
Reprezentanții organizațiilor studențești susțin că în special cei din primul an trebuie să ceară sprijinul voluntarilor care îi pot îndruma spre anunțurile și grupurile verificate.
Andi Alupei, vicepreședinte OSUBB: „Vom vorbi și cu administratorii de pe grupuri de chirii să încerce să limiteze conținuturile care pot fi problematice. Noi propunem și să căutăm noi pentru ei. ”
Polițiștii încearcă să-i identifice pe cei care au făcut anunțurile respective, în mediul online. În tot acest timp și specialiștii în imobiliare îi sfătuiesc pe tineri să fie atenți la anunțurile de închiriere, să ceară informații concrete despre imobil, iar când programează vizita să nu meargă singuri.
Sursa: Pro TV

RECLAMĂ
Articolul precedentMomentul în care un copil de șapte ani este lovit din plin pe o trecere de pietoni din Iași. Șoferița a fugit de la locul accidentului
Articolul următorPeste 100 de persoane au murit și alte 150 au fost rănite, după un incendiu izbucnit la o nuntă. Mirele și mireasa au murit