Într-o videocoferință ce a avut loc în ajunul Paștelui, conducerea Ministerului Afacerilor de Interne le-a transmis polițiștilor că trebuie să aibă un comportament adecvat atât cu soțiile, cât și cu vecinii.
MAI a transmis angajaților din poliție că trebuie să trăiască în bune relații cu vecinii, dar să aibă și o viață de familie admirabilă.
Imaginea polițiștilor a fost afectată
În timpul stării de urgență generată de pandemie, polițiștii au fost implicați în câteva scandaluri ce i-au avut în prim plan. Aceștia au fost acuzați de abuzuri exercitate asupra celor care ieșeau din casă fără declarații pe propria răspundere, sau nu purtau mască.
Videourile și fotografiile cu aceștia apărute în spațiul public au afectat grav imaginea polițiștilor.
Ca urmare a imaginilor apărute, secretarul de stat Bogdan Despescu le-a transmis polițiștilor, în cadrul unei ședințe, să evite, cât pot, conflictele cu cetățenii.
Conferință în pragul sărbătorilor
Surse din Poliție au dezvăluit că la MAI, în pragul Paștelui, a avut loc o videoconferință. În cadrul ședinței, secretarul de stat pe probleme de ordine publică le-a transmis subalternilor că aceștia trebuie să aibă relații bune cu vecinii și să nu-i deranjeze pe ceilalți locatari, conform gandul.ro.
Polițiștii vor fi verificați dacă se comportă regulamentar
Ba mai mult, sursele citate au precizat că superiorii vor merge la adresele subalternilor, scopul vizitelor fiind acela de a verifica, personal, comportamentul acestora.
De asemenea, polițiștilor li s-a atras atenția și cu privire la modul în care se comportă cu propria familie și li s-a spus că astfel de incidente „nu vor fi tolerate”.
România, abuzuri în pandemie
Doar pe parcursul stării de urgență autoritățile au aplicat peste 300.000 sancțiuni contravenționale, iar pe parcursul unui singur an, în starea de alertă, structurile poliției române au aplicat 644.602 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 163.663.975 lei, conform antena3.ro.”De departe, cel mai grav abuz săvârșit de autorități, constatat CCR, îl reprezintă amenzile contravenționale pentru persoanele care nu respectă restricțiile de circulație în starea de urgență. Au fost peste 330 mii de amenzi. Din nefericire, doar 100 de mii au fost corectate în instanță, restul au rămas în vigoare”, constată avocatul Gheorghe Piperea.
sursa:https://click.ro/actualitate/national/politistii-romani-verificati-de-superiori-daca-se-589188.html