Procurorul de la DIICOT Constanța acuzat că a lăsat 40 de cai să moară de foame și de frig este unul dintre cei mai norocoși români: a fost recrutat de Securitate, dar are acte că nu a colaborat, a cumpărat în rate, de la Primăria Constanța, un apartament cu patru camere, are o leafă de peste 17.000 de lei și, de ani buni, investește în terenuri și mașini.
- Procurorul DIICOT acuzat că a lăsat 40 de cai să moară de frig și de foame a fost recrutat, în 1989, de Securitate
- Conform documentelor, el n-a apucat să „toarne”, așa că nu a fost considerat colaborator al Securității
- În ultimii ani, procurorul cu salariu de 17.000 de lei a investit în imobiliare și a reușit să cumpere de la Primăria Constanța un apartament cu patru camere
Marius Valentin Ţucă, procuror în cadrul Structurii Teritoriale DIICOT Constanţa, care, potrivit unor surse judiciare, ar fi proprietarul celor 40 de cai lăsați de izbeliște, pe malul unui lac din Techirghiol, se poate considera un român norocos. Conform unui document emis de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.), procurorul a fost recrutat în 1989 de Securitate, însă nu a apucat să „toarne”, așa că s-a stabilit că Țucă nu a fost colaborator sau informator.
Căsătorit cu Marga, care, conform documentelor oficiale, nu are niciun venit, procurorul Țucă are nouă copii, din care șapte sunt minori.
Chiar dacă pare greu să întreții o familie așa de numeroasă, salariul de peste 17.000 de lei al procurorului Țucă pare să fie suficient, în condițiile în care acesta a reușit chiar să și investească în ultimii ani în imobiliare și mașini.
Un noroc fantastic a avut procurorul DIICOT și în anul 2003, când a cumpărat, în rate, de la Primăria Constanța, un apartament cu patru camere.
Procurorul DIICOT Marius Valentin Ţucă a fost indicat drept proprietarul celor 40 de cai lăsați în frig, fără hrană, pe malul unui lac din județul Constanța. „Proprietarul cailor de la Techirghiol a fost identificat şi sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei conform Legii 205/2004”, au susținut reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, Irina Topoleanu, a declarat pentru News.ro că starea de sănătate a cailor respectivi este bună, cu două, trei excepţii: „Caii au fost preluaţi şi duşi la o unitate autorizată sanitar-veterinar unde li se asigură şi asistenţă sanitar-veterinară şi condiţii şi hrană. Vor rămâne acolo 45 de zile, cât este valabilitatea ordinului de plasare, timp în care proprietarul trebuie să facă dovada că poate asigura facilităţile de adăpostire, hrănire şi asigurarea condiţiilor de bunăstare a acestor animale pentru a le putea revendica. Caii sunt bine, au o stare bună de sănătate, exceptând două sau trei exemplare, şi erau subnutrite. Sunt clinic aparent sănătoşi, reactivi, fără alte semne de boală”