Ludovic Orban a anunțat, vineri, că analizează modul în care poate ataca la Curtea Constituțională legea care dublează alocațiile copiilor.
- Ludovic Orban: „Nu mai votați pomeni, nu mai votați creșteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare”.
- Premierul susține că România se află într-o situație mai dificilă față de alte țări europene.
Premierul a făcut un apel la responsabilitate și le-a transmis parlamentarilor să nu mai voteze „pomeni” și „creșteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare”.
„Suntem în analiză (cu privire la posibilitatea de a ataca dublarea alocațiilor copiilor la CCR – n.r.). Noi suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică din România – noi și noi acte normative care generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli și care riscă să arunce România în haos. Nu e normal. Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului – nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votați pomeni, nu mai votați creșteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare”, a declarat Ludovic Orban.
Riscăm să provocăm o gravă criză economică
Șeful Executivului a mai spus că România se află într-o situație mai dificilă față de alte țări europene, pentru că „am moștenit un deficit și grave dezechilibre economice care au fost provocatede guvernările anterioare și expunerea noastră la criză e mult mai mare”.
„Dacă nu suntem prudenți, dacă nu gândim fiecare măsură, dacă nu chibzuim fiecare pas, riscăm să provocăm o gravă criză economică. Toate măsurile luate de noi au ținut economia la un nivel de activitate mulțumitor. Efectele crizei economice provocate de epidemie nu sunt așa de mari cum arătau estimările”, a mai spus premierul, potrivit Mediafax.
Miercuri, deputații au votat cu 209 voturi „pentru” respingerea OUG-ului pe amânarea majorării alocațiilor, 3 voturi ”împotrivă” și 98 de abțineri.
Astfel, părinții nu vor mai fi nevoiți să aștepte până la 1 august ca alocațiile de stat ale copiilor să crească, de la 150 de lei, la 300 de lei, respectiv de la 300 de lei, la 600 de lei.
În momentul de față, dublarea alocațiilor poate fi amânată doar dacă președintele Klaus Iohannis va întoarce legea pentru reexaminare sau dacă o atacă la Curtea Constituțională.
Sursa: observatornews.ro