Acasă SĂNĂTATE Ghimpele, de ajutor în problemele renale 

Ghimpele, de ajutor în problemele renale 

2179
0

Ghimpele face parte din categoria plantelor cu efect terapeutic important. Are acţiune antiinflamatoare, antibiotică şi antiseptică şi este indicată în probleme urinare şi în afecţiunile prostatei. Citeşte mai multe în numărul de mai al revistei Click! Sănătate!

RECLAMĂ

În practica medicinală se utilizează toată partea aeriană a plantei, în special frunzele şi florile. Fitoterapeuţii consideră că, urmate vreme de câteva luni, cel puţin 3 luni, curele cu preparate din ghimpe ajută la revigorarea organismului, reducând frecvenţa urinării din timpul nopţii şi a simptomelor neplăcute, cum ar fi usturimea şi inflamaţia uretrei. Găseşti în magazinele naturiste produse din ghimpe sau îl poţi recolta în perioada de înflorire, de la începutul lunii iunie până în septembrie, şi poţi face acasă leacuri din această plantă.

Ghimpele are efecte sedative, dezinfectante și cicatrizante

Părţile aeriene ale ghimpelui sunt surse bogate de uleiuri esenţiale, săruri de acizi graşi, minerale (calciu, potasiu), flavonoide, saponine, uleiuri volatile. Compoziţia în substanţe valoroase pentru sănătate fac din ghimpe un aliat de încredere în combaterea inflamaţiilor, planta având efecte sedative, dezinfectante şi cicatrizante, utile în afecţiunile prostatei, în litiazele renale (pietre la rinichi), hemoroizi, ulceraţii, dar şi tuse.

ghimpe.jpg

  • Infuzia, eficientă în bolile prostatei. Obţii infuzie din 1 lingură mare de plantă uscată şi mărunţită la 250 ml de apă clocotită. Amestecul se lasă la odihnit 10-15 minute, apoi se strecoară. Se bea cu înghiţituri mici, pentru un plus de efect, când ajunge la temperatura agreată. În curele-tratament pentru bolile prostatei se recomandă consumul de până la 3 ceşti de infuzie pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, şi cu o jumătate de oră înainte de mese. Preparatul este eficient în tratamentul adenomului de prostată, în infecţii urinare, şi constituie un bun protector şi tonic cardiac. Băile de şezut cu infuzie întăresc vasele sangvine. 
  • Leac adjuvant în litiaza renală. În caz de pietre la rinichi se recomandă decoctul din ghimpe. Pentru a-l prepara ai nevoie de 1 lingură de plantă uscată (inclusiv ghimpi) şi 250 ml de apă, amestec care trebuie să fiarbă 5-7 minute, după care se strecoară. Este bine să bei 3 căni pe zi, cu un sfert de oră înaintea mesei. Leacul favorizează eliminarea calculilor renali prin mărunţirea lor. După 3-4 săptămâni, se resimt efectele pozitive, mai precis se reduc micţiunile nocturne, se diminuează senzaţia de usturime şi durere în zona vezicii urinare şi a şezutului. În timp, prostata se descongestionează, îşi reia elasticitatea şi volumul normal. 

Sursa: click.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentMihai a murit lovit în plin de BMW-ul prietenului lui, care a încercat să-l depășească cu viteză nebună
Articolul următorAudi imposibil de recunoscut, rupt în bucăți după ce s-a izbit de un stâlp, la ieșire din Giurgiu