Acasă Stiri Angajaţi ai spitalului din Suceava, acuzaţi că au cerut mită pentru ridicarea...

Angajaţi ai spitalului din Suceava, acuzaţi că au cerut mită pentru ridicarea trupurilor neînsufleţite

430
0

La Suceava, iadul pare să nu se sfârşească. Creşte numărul persoanelor infectate, iar în ultimele 24 de ore un spital de îngrijiri paliative şi o mănăstire au intrat în carantină. În tot acest haos, mai mulţi angajaţi de la morga Spitalului Judeţean sunt cercetaţi pentru că au cerut mită de la familiile celor decedaţi.

RECLAMĂ

Mănăstirea Dragomirna din judeţul Suceava este în carantină, după ce nouă măicuţe s-au infectat cu noul virus şi au fost izolate în chiliile lor.

Timp de două săptămâni, nimeni nu are voie să intre sau să iasă din lăcaşul de cult.

Nu se deschide poarta, nu intă nimeni şi nu iase nimeni. Cum faceţi cu aprovizionarea? Mai vin oameni şi ce ai nevoie, medicamente, una alta, le aduce„.

Manuela Trifan, director DSP Suceava: În cazul lor, în urmă cu două săptămâni, au avut mireni care au venit pe la mănăstire să se roage, cel mai probabil, am încercat eu să găsesc un fir dar n-am găsit, am fost personal şi am făcut anchetă acolo. E vorba de 51 de măicuţe şi mai au acolo doi preoţi şi şase mireni la stână, la diverse.

Au fost testate doar maicile care aveau simptome.

Manuela Trifan, director DSP Suceava: Trăim cu speranţa că respectă măsurile pe care le-am dispus. Am nişte semnale că nu, dar îmi voi face timp şi mă duc să le lămuresc, dacă nu trimit organele abilitate. Nu intră şi nu iese nimeni, aprovizionare prin distribuitori, să lase la poartă.

Şi un cămin în care sunt internate aproape 40 de persoane cu boli grave din comuna Ilişeşti a intrat în carantină, după ce mai multe persoane, bolnavi şi angajaţi, au luat virusul sars cov 2.

Manuela Trifan, director DSP Suceava: Au fost depistați 31 de pacienţi pozitivi şi 28 de angajați personal medical şi auxiliar. Parte din angajaţi pozitivi, depistaţi pozitiv, s-au oferit, ei au forme asimptomatice, s-au oferit să se carantineze împreună cu pacienţii timp de două săptămâni şi să-i îngrijească pe aceştia.

Coronavirusul a ajuns în Centrul de îngrjiri paliative tot de la Spitalul Judeţean Suceava.

Andreea Petrescu, corespondent Observator: Unul dintre bolnavi a stat internat în Spitalul Judeţean de aici, de la Suceava, în perioada 10-20 martie în secţia de ORL pentru că a suferit o intervenţie chirurgicală. Ulterior, a fost dus înapoi în Spitalul de îngrijiri paliative. Tot pe data de 20 martie, un alt bolnav a fost adus aici pentru o consultaţie. Şi astfel, cei doi bolnavi sunt cei care au dus coronavirusul în Spitalul de îngrijiri paliative de la Ilişeşti.

Primarul încearcă acum să stopeze pe cât posibil răspândirea virusului în localitate.

Radu Avasiloaie, primarul comunei Ilişeşti: Chiar azi am dezinfectat cu maşina străzile şi am pregătit atomizoare la cei care sunt izolaţi, aparţinătorii, să le putem face o dezinfecţie şi în curţi.

Între timp, la spitalul focar din Suceava apar noi situaţii revoltătoare. Rudele persoanelor care au decedat aici în ultima perioadă s-au plâns de faptul că li s-a cerut şpagă atunci când au mers la morgă să ridice trupurile neînsufleţite.

Vasile Costeniuc: Luni am fost chemat. M-am dus luni, la ora opt fix, eram primul cu cetăţeanul de la pompe funebre și după instructaj am fost chemaţi în spate la ridicarea cadavrului. Zice ea, dar ce se întâmplă, nu se dă nimic şi n-am înţeles ce vrea să spună, ce să dau? Ce trebuie să dăm? Că n-am înţeles. A zis că 100 de lei. Și-i pun într-o cutie de pantofi cu o cutie neagră. Îi pun acolo, îi ia. Mă duc la ăsta, la şoferul şi-i spun, dom’le spune-mi pentru ce am dat 100 de lei? Ei aşa se dă.

Dezăvăluirile sunt acum cercetate de procurori.

Cristina Ciornei, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava: Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

1487 de persoane din judeţul Suceava au fost confirmate până acum cu noul coronavirus.

Sursa: observator

RECLAMĂ
Articolul precedentAvem voie să ieșim să cumpărăm carne de miel de Paște? Răspunsul Poliției Române
Articolul următorDacă pleci să culegi sparanghelul pentru madam Merkel nu mai există coronavirus?