Coronavirus România, LIVE UPDATE 1 aprilie. Ultima raportare de infecţii cu noul coronavirus arată 2245 de cazuri în ţara noastră, 85 de decese şi 220 de persoane vindecate.
Următorul bilanţ oficial va fi anunţat la ora 13:00. Doar de luni până marți s-au înregistrat 293 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în România.
Desfășurarea evenimentelor, miercuri, 1 aprilie – LIVE UPDATE:
ORA 11:25 – Încă trei decese confirmate în România
Deces 83 – Femeie, 54 ani, din București. Bolnava a decedat la 45 de minute după prezentare în UPU- SUU București (prezentare în 29 martie, ora 23:45, decedat în 30 martie la 0:15).
Confirmată cu COVID-19 în 30 martie. Bolnava a mai avut internări în SUUB în perioada 3-10 martie în Secția de Medicină Internă și în perioada 10-26 martie, în Sectia de Chirurgie toracică.
Pacienta era cunoscută cu Neoplasm ovarian în stadiu terminal. Conform informațiilor primite de la SUUB în această perioadă pacienta nu a prezentat nicio patologie infecțioasă.
Deces 84 – Bărbat, 85 ani, jud. Timiș. Internat în Spitalul Clinic Militar Timișoara în data de 23 martie, primul test negativ pentru COVID 19 (25 martie).
În cursul nopții 26-27 martie starea se deteriorează, este transferat in ATI, se recoltează aspirat traheo-bronsic, rezultat pozitiv COVID (27 martie).Transferat în ATI la SCBI V. Babeș Timișoara in 27 martie .
Boli cronice asociate: diabet zaharat, HTA, fibrilatie atrială paroxistica, insuficienta renală cronică, Alzheimer.
Data deces: 31 martie
Deces 85 – Femeie, 63 ani, București. Internată în ATI la INBI Balș din 23 martie, intubată, ventilată. Rezultat pozitiv COVID19 in 24 martie.
Persoana dializată (contact cu caz confirmat COVID19 la centrul privat de dializă).
Boli cronice asociate: CIC, HTA, boala renala cronica, hipotiroidism.
Data deces: 01 aprilie
ora 11.00 A fost ridicată carantina de la spitalul Gerota
La nivelul spitalului Gerota, aparținând Ministerului Afacerilor Interne, au fost efectuate activități de dezinfecție și igienizare, iar în acest moment carantina a fost ridicată.
Personalul medical și tehnic a intrat în spital pentru a efectua alte activități necesare, precum nebulizarea tuturor spațiilor.
Activitățile se desfășoară în condiții de protecție pentru tot personalul.
În acest moment spitalul nu poate primi pacienți și în această unitate medicală nu se pot efectua consultații de specialitate.
Aceste proceduri medicale vor putea fi efectuate, în cel mai scurt timp, după finalizarea tuturor activităților de dezinfecție.
ora 10.10 Trei cadre medicale de la Maternitatea ‘Dr. Dumitru Popescu’ din Timișoara sunt pozitive cu covid-19
Peste 80 de cadre medicale de la Maternitatea “Dr. Dumitru Popescu” (Odobescu – n.r.) din Timişoara au fost testate COVID-19 în noaptea de marţi spre miercuri, trei dintre acestea fiind depistate pozitiv, a declarat pentru Agerpres, primarul Nicolae Robu.
Acţiunea de testare a avut loc după ce alte cinci asistente din cadrul unităţii medicale au fost depistate pozitiv, zilele trecute. Managerul Spitalului Municipal Timişoara, Olimpia Oprea, a precizat că, după rezultatele transmise de DSP Timiş, se va lua o decizie în privinţa organizării activităţii.
ora 10.05 La Spitalul Militar din București sunt 24 de cadre medicale infectate
La Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila din București sunt, până la această oră, 24 de cadre edicale depistate pozitivi cu noul coronavirus.
ora 10.00 Cel puțin 25 de polițiști din București sunt în izolare la domiciliu
Urmare anchetei epidemiologice efectuate la nivelul Secției 19 Poliție, medicul unității a dispus ca 25 de polițiști să intre în izolare la domiciliu.
Comanda Poliției Capitalei a dispus suplinirea acestor colegi cu polițiști de la alte subunități, astfel încât să nu se înregistreze nicio disfuncționalitate în activitatea secției de poliție. ”Asigurăm întreaga comunitate că suntem în măsură să asigurăm un serviciu polițienesc prompt și să răspundem la solicitările cetățenilor” – se arată într-un comunicat al Poliției.
ora 09.50 Șase secții de la Spitalul Universitar din București au fost închise
Șase secții de la Spitalul Universitar din București au fost închise, pentru a fi dezinfectate. Este vorba despre secțiile de ATI, cardiologie, ortopedie, nefrologie, chirurgie cardiologie și chirurgie toracică.
ora 09.45 Pacientă de la Spitalul Sf. Ioan din București, depistată cu coronavirus. O secție a fost închisă
Potrivit unui comunicat, în cursul zilei de 31 martie 2020, reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în secția de nefrologie și dializă a unității sanitare.
Pacienta este asimptomatică și a fost transferată la Spitalul “Carol Davila”, conform procedurilor. În secția respectiva mai realiza proceduri de dializă un alt pacient care a fost, de asemenea transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID 19.
În acest caz a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea acesteia, conducerea unității sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfășurau activitatea în acesta secție, în ture. De asemenea, celor 9 rezidenți de pe secție li s-a solicitat să rămână acasă.
Se precizează că toate cadrele medicale sunt asimptomatice și vor fi testate.
Astfel, secția de Nefrologie din spital a fost închisă.
România, pe primul loc în Europa de Est la decese din cauza infectării cu coronavirus
România se luptă cu coronavirusul, cu un total de 82 de decese, ceea ce ne plaseaza pe primul loc în Europa de Est în privinţa numărului de victime.
Grav este faptul ca rând pe rând, spitalele din ţară anunţă îmbolnăviri atât nu doar în rândul pacienţilor, ci şi al cadrelor medicale. Marţi seară, în Bucureşti, autorităţile au anuntat că17 cadre medicale şi 10 pacienti de la Spitalul Universitar au fost testaţi pozitiv. În total au fost prelevate 500 de probe biologice, iar pentru aproape 20 %′ se asteaptă rezultatele.
Şi la Spitalul Militar ″Carol Davila” au fost confirmate 7 cadre medicale ca fiind purtatoare de COVID19. La acest moment nu se poate vorbi de o transmitere a infecţiei in randul personalului.
Tabloul unitatilor medicale afectate este completat de maternitatea Odobescu din Timişoara care a intrat în carantină, dupa ce 5 asistente au fost confirmate pozitiv. Întreg personalul şi pacientii vor fi testaţi.
Suceava, în carantină din cauza Covid-19
De asemenea, Suceava este prima zonă din România în carantină din cauza COVID-19. Restricțiile din Ordonanța Militară 6 îi privesc pe locuitorii orașului dar și din alte opt comune aflate apropiere – aproximativ 160.000 de oameni. Cu câteva excepții, nu se intră și nu se iese din acest punct critic pe harta răspândirii virusului. Aproape o treime din totalul de îmbolnăviri provine de aici.
În spitalul judeţean din Suceava se duce o luptă pe viaţă şi pe moarte. Luni seară, în judeţ erau 593 de infectaţi cu Covid 19, o bună parte dintre ei internaţi în spital. Printre ei sunt şi 181 de medici, asistente şi infirmiere, toţi infectaţi. Personalul medical neafectat este puţin, iar oamenii sunt la limită.
Sursa: ProTv, Stirile Protv