Acasă Stiri Coronavirusul umple Craiova de panică, iar managerul de la Infecţioase refuză să...

Coronavirusul umple Craiova de panică, iar managerul de la Infecţioase refuză să vorbească

328
0

În plină isterie provocată de ameninţarea coronavirusului, managerul spitalului craiovean unde ar urma să ajungă potenţialii infectaţi refuză să comunice cu privire la situaţia de la nivelul unităţii medicale.

RECLAMĂ

Adina Turcu, directoarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş“, îşi declină responsabilitatea şi ne trimite să vorbim cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj, pentru că este „reprezentantul Ministerului Sănătăţii“ şi acolo „sunt cei abilitaţi să ne dea toate informaţiile“. Sunt singurele cuvinte pe care ni le-a transmis aceasta, cu toate că întrebările vizau în mod direct spitalul pe care îl conduce.

Spitalul de Infecţioase aruncă pisica în ograda altuia

Când tocmai lipsa de transparenţă şi comunicare sunt cele care hrănesc şi accentuează panica, managerul de la Infecţioase refuză să spună dacă spitalul este pregătit să primească suspecţii de coronavirus.

Mai exact, am adresat următoarele întrebări, ale căror răspunsuri suntem convinşi că ar fi vrut să le cunoască mulţi craioveni. Dar conducerea spitalului le întoarce, pur şi simplu, spatele, aruncând pisica în ograda altuia:

  1. Cât de pregătit este Spitalul „Victor Babeş“ să preia pacienţi suspecţi?
  2. Care este procedura concretă?
  3. Care sunt măsurile luate până în acest moment?
  4. Există un spaţiu special pentru izolarea suspecţilor? Ce capacitate are acesta?
  5. Există echipament special pentru cadrele medicale?
  6. Unde se trimit analizele pentru confirmarea infectării?

Managerul Adina Turcu nu a răspuns la niciuna dintre întrebările adresate.

Suspecţii de coronavirus nu rămân în Craiova

Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt DSP Dolj, spune că unitatea medicală ar avea baza logistică necesară pentru izolare, care ar fi fost pregătită şi în timpul epidemiei de gripă porcină. Însă suspecţii de coronavirus nu rămân la spitalele craiovene, ci se trimit către Bucureşti sau Timişoara, iar transportul s-ar face cu autoutilitare ISU. Suspecte sunt considerate doar persoanele cu manifestări clinice: febră, tuse, dificultăţi de respiraţie, care provin din zonele epidemiologice, a mai specificat Ştefan Popescu.

Am transmis şi solicitarea scrisă către DSP Dolj, pentru a obţine răspunsuri detaliate la întrebările adresate. În momentul în care vom avea un răspuns vom reveni cu informaţii.

Sursa: gds

RECLAMĂ
Articolul precedentTraseul italianului infectat cu coronavirus, în România. Pe unde s-a plimbat bărbatul bolnav, timp de 4 zile
Articolul următorPasagerii cursei aeriene în care s-a aflat italianul bolnav au primit notificări de la compania de zbor. Li s-a comunicat sa ia legătura cu un medic pentru investigatii deoarece au stat în aeronava cu o persoana diagnosticata ulterior cu coronavirus