Dacă vă stresează durerile de cap, tusea sau durerile în gât, trebuie să apelați la ajutorul medicului de familie. Semnele de gripă sunt evidente și este firesc să țineți boala sub control. Medicamentele prescrise de acesta, însoțite de un ceaiuri de plante, își dovedesc eficiența.
Ceaiul de tei este benefic și se consumă seara
În răceli, ceaiul de tei este foarte eficient. Deoarece este sudorific, trebuie administrat o singură dată pe zi, seara. Multe persoane sunt tentate să bea acest ceai îndulcit cu miere de albine. În acest caz, persoanele respective trebuie să știe dacă sunt sau nu alergice la polen. Din păcate, persoanele alergice la polen, după un ceai de tei îndulcit cu miere vor fi chinuite, în continuare, de tuse.
Ceaiul de cimbru tratează tusea și febra
Cimbrul este o plantă renumită pentr proprietățile sale antifungice care tratează tusea, răceala și febra. Totodată, ceaiul de cimbru este bogat în vitamine, A, C, B, dar și în minerale, precum fier, calciu, magneziu, mangan, potasiu, zinc. Având fibre în compoziția sa, cimbrul poate contribui la buna funcționare a sistemului digestiv. În același timp, fibrele din compoziția cimbrului sunt esențiale pentru reducerea colesterolului rău – LDL și pentru creșterea celui bun – HDL. Nu în ultimul rând, fibrele sunt un important prebiotic care contribuie la protejarea florei intestinale.
Supa de pui este hrănitoare și alungă boala
Despre supița caldă de pui, nutriționiștii au numai cuvinte de laudă: este delicioasă și foarte hrănitoare, iar în perioada când virozele ne amenință este bine să nu consumăm mâncăruri grele, gătite. În aceste intervale trebuie să ne hrănim cu supă de pui și multe legume care să ne vitaminizeze organismul. Nu în ultimul rând, fibrele din carnea de pui sunt un important prebiotic care contribuie la protejarea florei intestinale.
sursa: click