Cercetătorii de la Universitatea Cardiff au făcut de curând o descoperire uriaşă în sistemul imunitar pentru lupta împotriva mai multor tipuri de cancer.
Potrivit noii descoperiri, o parte din sistemul nostru imunitar ar putea fi folosită pentru a trata numeroase tipuri de cancer.
Astfel, cercetătorii de la Cardiff University au găsit o metodă pentru a ucide cancerul de prostată, de sân sau de plămâni, cel puţin în testele de laborator.
Testele efectuate, dar şi rezultatele au fost publicate de în Nature Immunology, o revistă ştiinţifică.
Potrivit BBC, noul tratament nu a fost încă testat pe pacienţi, însă cercetătorii au explicat că potenţialul este unul uriaş.
Concret, cercetătorii au descoperit şi denumit o celulă din sistemul nostru imunitar drept ‘Celula T’.
Aceasta are pe suprafaţă receptori cu care pot scana organismul la nivel chimic.
Cercetătorii Universităţii Cardiff au folosit o celulă T pentru a găsi şi ucide o gamă largă de celule canceroase, inclusiv pulmonare, de piele, sânge, colon, sân, os, prostată, ovar sau rinichi.
Astfel, oamenii de ştiinţă au descoperit că celula T a distrus celulele canceroase şi a lăsat neatinse ţesuturile sănătoase.
Noul tratament pentru cancer ar putea fi folosit în întreaga lume pentru a combate boala care răpune anual milioane de oameni.
Sursa: observator