Acasă Stiri Ei sunt românii care au construit Transfăgărășanul și s-au întors la fața...

Ei sunt românii care au construit Transfăgărășanul și s-au întors la fața locului dupa 44 de ani! Cinste lor!

333
0

La data de 20 septembrie1974 a fost inaugurat drumul naţional Transfăgărăşan, care cuprinde cel mai lung tunel rutier din România (887 m), situat la cea mai mare altitudine din ţară: 2.045 m. Transfăgărăşanul este cel mai celebru drum din România. Construit între 1970 şi 1974, ca o cale de comunicare între Muntenia şi Ardeal, i se mai spune “drumul dintre nori”.

RECLAMĂ

Constructorii genişti povestesc cum au construit Transfăgărăşanul cu 44 de ani în urmă, timp de 4 ani şi jumătate. Aceştia au depus un efort colosal pentru a străbate prin munte.Pentru realizarea acestei grandioase lucrări au fost executate 4 milioane de metri cubi de terasamente, 290 de mii de metri cubi de fundaţii, 600 de mii de metri cubi de suprastructură de macadam, 290 de mii de metri cubi de zidărie, 830 lucrări transversale, 27 viaducte şi poduri şi s-au folosit peste 6 milioane de kilograme de explozibil. Aceşti oameni au lăsat ceva în urmă: una dintre cele mai frumoase şi spectaculoase şosele din Europa!

Locul unde Marea Neagră îmbrăţişează Dunărea, la Sulina, este unul dintre cele pe care trebuie neaparat să le vezi în România. Gura de vărsare a Dunării oferă o priveliște extraordinară celor care se încumetă să ajungă aici.

Accesul se face doar pe apă în cea mai estică așezare din România, care are doar 3500 de locuitori.

Pentru a vedea vărsarea Dunării în mare la Sulina trebuie să închiriați o barcă cu motor care să vă ducă până acolo.

O închiriați cu barcagiu cu tot pentru ca este obligatoriu să ai un permis de conducere special pentru aceasta.

Puteţi negocia cu barcagii care sunt întotdeauna în căutare de clienţi. În plus, pe drum veți avea parte de poveşti pescăreşti, deși poate ați prefera să vă concentrați la peisajul care vă va tăia răsuflarea.

Nu trebuie să rataţi o călătorie cu barca printre canalele pline de nuferi, printre pelicani şi ale vieţuitoare ale Dunării. Puteţi închiria o ambarcaţiune de la zecile de pescari care aşteaptă pe malul apei. Peste tot, sunt lipite afişe cu oferte de excursii.

Astfel, cu 50 – 60 de lei ajungeţi la Pădurea Letea, unde puteţi admira stejari seculari, cai sălbatici şi liane, ca în pădurea tropicală, dar şi case tradiţionale, vopsite în alb şi albastru, potrivit Adevărul.ro.

Un alt traseu este Canalul Cardon/ Canalul Barbosul, unde apa capătă culoarea albă de la atâţia nuferi. Pescarul vă va duce inclusiv până la Farul Vechi. Traseul durează în jur de patru ore.

locul unde dunarea se varsa in mare1

sursa: magazinul de case

RECLAMĂ
Articolul precedentMomentul înfricoșător când o femeie scapă de un violator gol pușcă după ce s-a luptat cu el
Articolul următorPovestea tinerei mame din Timişoara care a supravieţuit ca om al străzii, dar a sfârşit ucisă de o deratizare