Acasă Life Style Uite cum poţi să depistezi virusul HPV acasă, la fel de uşor...

Uite cum poţi să depistezi virusul HPV acasă, la fel de uşor ca un test de sarcină

776
0

Rapoartele medicale arată o realitate îngrijorătoare. Peste 1.800 de românce mor, anual, din cauza cancerului de col uterin. Multe ar putea fi salvate dacă boala ar fi descoperită din timp. Din păcate, o mare parte din paciente amână vizita la ginecolog. De acum, pe piaţa din România este disponibil un test care pate depista cu o precizie de 100% prezenţa virusului papilloma uman (HPV).

RECLAMĂ

Conform statisticilor, cancerul de col uterin este a patra cea mai frecventă cauză de deces din lume, iar  528.000 de cazuri noi apar în fiecare an, din care 3.300 numai în România.

Potrivit medicului Radu Vlădăreanu, Preşedintele Societăţii Române de HPV, „infecţia cu virusul papiloma uman (HPV), responsabilă de 99,7% din cazurile de cancer de col uterin, este cea mai răspândită infecţie transmisă pe cale sexuală. Opt din 10 femei au de a face cu această infecţie de cel puţin o dată în viaţă. Este vital să o depistăm cât mai devreme, înainte de a cauza leziuni serioase”.  

De altfel, cancerul de col uterin afectează în special femeile tinere şi de vârstă medie, apărând cu 15 ani mai devreme decât cancerul la sân.

prof-dr-radu-vladareanu-presedintele-societii-romane-de_hpv.jpg

Radu Vlădăreanu, Preşedintele Societăţii Române de HPV

Profesor Doctor Radu Vlădăreanu, Preşedintele Societăţii Române de HPVfoto: Click!

Doctorul Vlădăreanu a mai spus, în conferinţa de lansare a Easy Test HPV, că unele femei rămân purtătoare permanente ale infecţiei virale cu tipuri HPV oncologice şi prezintă astfel riscul de progresie către cancere ale colului uterin, vulvei, vaginului şi canalului anal. De asemenea, HPV pot produce şi cancere cu alte localizări, cum ar fi cele din sfera ORL. „Trebuie ştiut faptul că infecţia cu HPV poate fi dobândită nu numai în urma unui contact sexual ci şi prin orice contact cutaneo-mucos în regiunea genitală. Mai mult, prezervativele reduc riscul infecţiei cu HPV însă nu protejează complet. De asemena, infecţii cu noi tipuri de HOV pot fi dobândite la orice vârstă. Şi, cu toate că prevalenţa noilor scade cu înaintarea în vârstă, riscul infecţiei creşte. Din acest motiv este important ca pacientele să meargă la ginecolog şi să îşi facă teste la orice vârstă”, a mai precizat medicul.

Laura Cosoi: O persoană din viaţa mea a fost diagnosticată cu cancer de col uterin

Actriţa Laura Cosoi atrage atenţia asupra importanţei prevenţiei şi a controalelor medicale periodice şi spune că acest test poate reprezenta „o plasă de salvare pentru situaţia în care femeile nu-şi găsesc timpul necesar sau nu se simt confortabil să meargă la ginecolog pot să facă testul acasă şi să ce tulpini de HPV există sau dacă sunt bine”.

laura-cosoi-lat.jpg

Laura Cosoi a povestit cum o persoan[ din viaţa ei a trecut printr-un cancer de col uterin

Laura Cosoifoto: Click!

Actriţa a povestit despre o persoană apropiată care a făcut cancer de col uterin. „Există o persoană în viaţa mea care a fost diagnosticată cu acest cancer de col uterin. A fost operată între timp, este bine. Regretul acela că nu te duci anual să îşi faci un test este mare. Pentru că dacă nu ai responsabilitatea propriei tale vieţi, pentru cei din jur contează. Poate ai părinţi, prieteni, copii care ar putea să sufere pentru că tu nu ţi-ai făcut un simplu test. Mi se pare absolut stupid să ajungi în anul acesta, cu atât de multe informaţii, să suferi de o boală incurabilă care să ducă la deces.Persoana respectiva a crezut tot timpul că este bine. La un moment dat a fost testată, i-a ieşit stadiul 3 la PAP. Trebuia să meargă anual. Problema este că nu a mers anual. Pentru că dacă afli că eşti bine, te relaxezi. Din păcate nu îşi garantează nimeni că dacă eşti bine acum, în următorii 3 ani trebuie să stai liniştit”, a spus Laura Cosoi.

Uite cum arată dispozitivul care îţi arată dacă ai HPV

Potrivit reprezentanţilor Newmann Labs, compania care a lansat pe piaţă Easy HPV Test, acest dispozitiv medical poate să identifice prezenţa virusului cu o precizie de 100%. Arată ca un test de sarcină şi se poate comanda online, pentru 260 de lei, de pe site-ul producătorului, iar proba se poate trimite prin poştă laboratorului. Rezultul poate fi vizualizat în contul on-line al pacientului, în cel mult 28 de zile. Dacă rezultatul este pozitiv,. Este necesară prezenţa la ginecolog!

test-hpv.jpg

test hpv

TEST HPV

Potrovit site-ului comaniei, testul atrage atenția asupra celor mai periculoase tipuri de HPV, printre care tipurile 16, 18, 31, 33, 45, 52, 58, respectiv 35, 39, 51, 56, 59, 66 și 68. Rezultatul pozitiv al autotestului HPV indică prezența virusului HPV. Infecția nu înseamnă însă că suferi de cancer.

Sursa: click.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentCadavru găsit între stabilopozi, pe o plajă din Constanţa
Articolul următorMărturii înfiorătoare în cazul ritualului satanic din Giurgiu: „A venit cu mâna tăiată!”