Acasă Stiri Minciuna din cazul Nadiei, doctorița care și-ar fi îngropat bebeluțul în curtea...

Minciuna din cazul Nadiei, doctorița care și-ar fi îngropat bebeluțul în curtea casei: „Contrar afirmațiilor…”

2038
0

Avocatul Nadiei Filip, medicul rezident din Oradea, bănuit că și-ar fi ucis și îngropat în curtea casei părinților bebelușul născut, în secret, în urmă cu patru ani, aduce acuzații grave anchetatorilor!

RECLAMĂ

Avocatul Nadiei Filip, medicul rezident suspectat că și-ar fi ucis și îngropat bebelușul născut în secret, în urmă cu patru ani, a dezvăluit că procurorii au început urmărirea penală împotriva ei pentru o formă agravată a infracţiunii de omor, deşi şefii Parchetului Bihor au declarat presei că nu au suspect în cauză, minţind cu bună ştiinţă opinia publică, conform Bihoreanul.

„Contrar afirmaţiilor Ministerului Public, în cauză s-a dispus, de o perioadă de timp însemnată, începerea urmăririi penale „in personam” pentru săvârşirea unei forme agravate a infracţiunii de omor”,a transmis avocatul Mircea Ursuţa.

Apărătorul medicului rezident spune că nu poate oferi mai multe detalii despre caz, „respectând caracterul nepublic al urmăririi penale”, iar apărările le va formula „strict în cadrul dosarului de urmărire penală”, dar este cert că acestea vor viza obţinerea unei „soluţii legale de clasare”, întrucât, în opinia sa, femeia nu poate fi acuzată de comiterea vreunei infracţiuni, având eventual o culpă morală, care, însă, „excede cadrului procesului penal”.

Acesta a adăugat faptul că „în presă au apărut informaţii care încalcă caracterul nepublic al urmăririi penale şi care, din punctul nostru de vedere, nu pot proveni decât din actele de urmărire penală existente la dosar”, criticile sale vizând „strict activitatea organelor de urmărire penală care trebuie să garanteze confidenţialitatea procedurilor declarate de lege nepublice şi nicidecum activitatea ziariştilor”

Îmi exprim încrederea că, pe viitor, organele de urmărire penală vor respecta atât dispoziţiile articolului 4 din Codul de procedură penală care garantează oricărei persoane acuzate dreptul la respectarea prezumţiei de nevinovăţie, cât şi dispoziţiile articolului 285 Cod procedură penală care prevăd obiectul urmăririi penale, respectiv administrarea de probe, din care să rezulte dacă se impune trimiterea în judecată sau, cum apreciem că este cazul în speţă, o soluţie legală de clasare a dosarului”, se mai arată în document. 

Nadia Filip, fostă Lupo, medic rezident la Secția de Chirurgie a Spitalului Județean din Oradea, este cercetată de către polițiști după ce cadavrul bebelușului său a fost descoperit în curtea casei din comuna bihoreană Aușeu. 

Femeia în vârstă de 31 de ani a născut, în anul 2015, la Maternitatea Oradea, un copil sănătos care a fost luat în evidențele maternității și pe numele căruia a fost eliberat un certificat de naștere. Rudele și colegii de muncă nu a știut nimic despre sarcină sau copil.

Sursa: antena1

RECLAMĂ
Articolul precedentAlertă pentru un copilaş care plângea în hohote, la Piatra-Neamţ. Micuţul trăgea de părinţii căzuţi fără reflexe
Articolul următorO tânără din Sălaj a vrut să-și vândă copilul nou-născut. Ce sumă a cerut și cine era cumpărătorul