Bananele sunt delicioase. Vitaminele și compușii din ele ne protejează întotdeauna corpul. Ele sunt benefice in functie de gradul corect de maturitate si pot avea un efect mai bun asupra sănătății tale daca tinem cont de acest aspect.
Mai jos v-am pregatit o listă cu 10 proprietăți utile ale acestui fruct tropical, aproape toate depind de nivelul de coacerea al bananei.
- Prevenirea bolilor oncologice – Bananele conțin o proteină specifică (factor de necroză tumorală) ,de aceea este recomandat să consumați banane cu pielea pătată sau întunecată.Combaterea crampelor – Consumând produse la fel de bogate în potasiu și magneziu ca bananele, puteți preveni crampele musculare .
3. Prevenirea bolilor renale – Potrivit unui studiu, consumul regulat de banane poate reduce și șansele de apariție a tumorilor maligne la rinichi cu 40%.
4. O inimă robustă – O dietă bogată în potasiu este recomandată celor care au tensiune arterială crescută și sunt predispuși la boli cardiovasculare. Consumul zilnic de 1,3 grame din acest element scade riscul de evenimente cardiace cu 26% .
sursa:https://99curiozitati.devizitat.org/10-proprietati-ale-bananelor-despre-care-probabil-nu-stiati/?fbclid=IwAR2bsfvYFU1709OhzAUrxmtbyhf3LKOTAsXarU0hu1iOQXk0LHTHyJjHK_c