Sat. Sep 26th, 2020

Cu noi e altfel!

ȘEFUL OMS, ANUNȚUL CARE DĂ FIORI ÎNTREGII OMENIRI. URMEAZĂ O PANDEMIE MULT MAI GREA DECÂT CEA DE COVID-19: „LUMEAA TREBUIE SĂ FIE PREGĂTITĂ”

2 min read

Șeful OMS pune întreaga omenire în gardă și anunță că pandemia de COVID-19 nu va fi, însă, ultima și nici cea mai gravă pandemie. Mai mult, se anunță boli mult mai grave decât aceasta, așa că semnalul de alarmă ar trebui să fie tratat de toată lumea cu maximă seriozitate.

loading...

Șeful OMS, Tedros Ghebreyesus trage un semnal de alarmă cu privire la viitoarele pandemii ce ar putea fi înregistrate în întreaga lume.

Acesta susține că pandemia actuală de COVID-19 nu este cea mai gravă și există și boli mult mai periculoase decât ceea ce trăim acum. Mai mult, șeful OMS le recomandă tuturor statelor să ia măsuri de protecție încă de pe acum și să se pregătească pentru ce este mai rău.

Pandemia de COVID-19 nu este cea mai dură perioadă prin care va trece omenirea

Tedros Ghebreyesus a vorbit în cadrul unei conferințe de presă din Geneva despre pericolul pandemiilor ce urmează să lovească omenirea. Șeful OMS susține că pandemia actuală de COVID-19 nu este, însă, cea mai periculoasă și trebuie să ne așteptăm la boli mult mai grave și mai greu de gestionat.  Mai mult, acesta a punctat faptul că toate statele trebuie să facă investiții mai mari în sistemul de sănătate.

„Aceasta nu va fi ultima pandemie. Istoria ne învaţă că focarele şi pandemiile sunt un fapt al vieţii. Însă, când va veni următoarea pandemie, lumea trebuie să fie pregătită – mai pregătită decât a fost de data aceasta, în fața Covid-19!”, a spus şeful OMS, în cadrul conferinței de presă de la Geneva.

La nivel mondial, de la începutul pandemiei de coronavirus, peste 27,19 milioane de persoane au fost infectate cu virusul ucigaș. De la apariția primelor cazuri, pandemia de COVID-19 a făcut 888.326 de victime, respectiv din luna decembrie a anului 2019. În România, vârful pandemiei a debutat în această vară, predominant în lunile iulie și august, atunci când numărul infectărilor a depășit 1.000, aproape zilnic.

Sursa: cancan.ro

loading...