Raed Arafat avertizează: “Situația merge spre mai rău. Este posibil să se...

Raed Arafat avertizează: “Situația merge spre mai rău. Este posibil să se ajungă la măsuri regionale de restricţie”

294
0
SHARE
loading...

Raed Arafat se declară îngrijorat de situația cazurilor de coronavirus din România, care cresc alarmant “deja cu câteva sute pe zi”. Potrivit șefului Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, persoanele care se vindecă de COVID-19 sunt mai puține decât cele care se îmbolnăvesc.

loading...
  • Șeful DSU spune că, dacă situația o va impune, anumite zone din România ar putea fi carantinate.
  • De sâmbătă până duminică, în România au fost înregistrate alte 767 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.
loading...

Secretarul de stat în MAI spune că “situația merge spre mai rău”, existând o creștere continuă a cazurilor active.

“Noi primim date din mai multe zone și, bineînțeles, sunt și date internaționale pe care le găsim pe diferite site-uri oficiale, care toate fac analize pe diferite țări, inclusiv pe România, iar acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația nu este OK.

Acolo sunt niște proiecții de scenariul cel mai rău. Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială și acest lucru noi îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”, a declarat Raed Arafat, duminică seara, la Digi24.

Șeful DSU face referire la un raport conform căruia, în luna septembrie, vor fi un milion de cazuri de infecție cu coronavirus, în România.

“Dacă populația nu respectă recomandările de a purta mască, de a evita zonele aglomerate, de a respecta distanțarea fizică, riscul ca acest studiu să continue exact în realitate, să fie situația ce o prevede acest studiu, există!”, a avertizat secretarul de stat al MAI, potrivit Mediafax.

Raed Arafat a adăugat că, dacă situația o va impune, anumite zone din România, care sunt focare de COVID-19 ar putea fi carantinate.

Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”, a conchis șeful DSU.

767 noi cazuri de îmbolnăvire cu cornavirus, duminică

De sâmbătă până duminică, au fost înregistrate alte 767 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. 2.026 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Tot până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

La ATI, în acest moment, sunt internați 286 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 958.622 de teste.

Sursa: observatornews.ro

loading...
loading...