Home STIRI SPORTIVE Povestea de viață a lui Diego Maradona, în detaliu! S-a născut într-o...

Povestea de viață a lui Diego Maradona, în detaliu! S-a născut într-o familie săracă și a fost dependent de droguri!

250
0
loading...

Diego Maradona a fost, este și va rămâne o reală legendă a fotbalului mondial! Chiar dacă s-a stins din viață pe data de 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, din cauza unui stop cardio-respirator, numele sportivului va dăinui ani buni de aici înainte, atât pentru povestea de viață uluitoare, cât și pentru parcursul impresionant al carierei sale.

loading...
loading...

Copilăria lui Diego Maradona

Diego Maradona a ajuns de la limita sărăciei, pe cele mai înalte culmi ale fotbalului mondial. S-a născut într-o familie foarte săracă, la 30 octombrie 1960, în Villa Fiorito, o provincie din Buenos Aires, Argentina, fiind al cincilea dintre cei opt copii ai unei familii romano-catolice. Primul său contact cu fotbalul a avut loc atunci când verișorul său i-a făcut cadou o minge, cu care a dormit în cămașă timp de jumătate de an, pentru a nu-i fi furată.

Uneori mingea era confiscată de mama lui pentru a se putea focusa pe școală și pentru a deveni contabil, însă pasiunea și talentul său pentru fotbal au făcut-o pe aceasta, în scurt timp, să își dea seama că alta este chemarea lui Diego Maradona. Mai mult de atât, părinții lui au făcut sacrificii imense ca „Zmeul Cosmic” să poată face o carieră în fotbal, dat fiind că erau extrem de săraci și niciodată nu aveau suficientă mâncare pentru toți membrii familiei.

„Abia la 13 ani mi-am dat seama că pe mama nu a durut-o niciodată stomacul. Spunea asta pentru că mâncarea nu ne ajungea și renunța pentru copii. Ăsta este unul dintre motivele pentru care o iubesc atât de mult!”, spunea Diego Maradona.

Nu a durat mult până când a apărut un articol în ziua care îl descria pe Maradona ca pe „un copil cu atitudine și talent de vedetă”.

Cariera lui Diego Maradona

Diego Armando Maradona este considerat cel mai talentat jucător de fotbal din toate timpurile, iar țara sa natală l-a preaslăvit încă de la începutul carieri sale. Fotbalistul a rămas în istorie ca primul fotbalist al catalanilor care a fost aplaudat în picioare pe Santiago Bernabeu, după un meci împotriva Realului.

În perioada în care a activat pentru FC Barcelorna, Diego Maradona nu a putut sta departe de tentațiile vieții din Spania și a consumat pentru prima dată cocaină, o dependență care avea să îl mistuie ușor, ușor, de-a lungul carierei sale.

„Aveam 24 de ani când am consumat droguri prima oară. La Barcelona. A fost greşeala cea mai mare din viaţa mea.”, potrivit eurosport.ro.

În 1984, Maradona se transfera la Napoli, iar dependența de droguri avea să îi dea mari bătăi de cap și aici. Grație talentului său fantastic, napoletanii l-au tranformat rapid într-o zeitate.

„Nu avem primar, case, școli, autobuze, locuri de muncă și salubritate, dar nimic din toate acestea nu contează, pentru că îl avem Maradona!”, scria pe prima pagină a unui ziar local la scurt timp după sosirea lui Maradona la Napoli.

În 1991 a fost supus unui test antidoping, iar rezultatul a fost pozitiv pentru cocaină, motiv pentru care un an și jumătate a stat departe de terenul de fotbal. În 2005, Maradona a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție din Italia, la plata unei sume de 37 de milioane de euro, reprezentând contravaloarea impozitelor pe venit din perioada în care juca pentru Napoli.

După expirarea suspendării, Maradona a semnat cu Sevilla unde a jucat doar un sezon, după care s-a întors în Argentina, la Newell’s Od Boys. În 1994 a jucat ultimele două meciuri, după care a mai fost supus unui test antidoping, iar rezultatul a dus la finalul carierei sale internaționale.

Maradona s-a luptat a ani la rândul cu dependența de droguri care l-a adus de câteva ori în pragul morții, iar în 2013 mărturisea că a reușit să scape din ghearele „monstrului nenorocit”.

„Monstrul nenorocit a încercat să mă ucidă. A vrut să le lase pe fetele mele fără tată. Dar eu am câștigat meciul și acum mă bucur de viață. Am un nepot și sunt viu, aceasta este cel mai important”, a declarat argentinianul în 2013.

Diego Maradona a făcut stop cardio respirator

Pe data de 3 noiembrie, Maradona a suferit o intervenție chirugicală pe creier, care a avut un real succes, pentru îndepărtarea unui hematom subdural rezultat dintr-o lovitură pe care fostul fotbalist a suferit-o în urmă cu ceva vreme. Aflat la vârsta de 60 de ani, Maradona a suferit un stop cardio respirator, în casa sa din Tigre și a fost transportat de urgență la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

sursa: https://antenastars.ro/star-news/povestea-de-viata-a-lui-diego-maradona-in-detaliu-sa-nascut-intro-familie-saraca-si-a-fost-dependent-de-droguri-id94808.html?fbclid=IwAR0_8Cg6Yk0GvK_vWBio3yUmj3szM8DPdptMZRubUwRMXE4POIc1QsX8QiQ

loading...
loading...