Home Stiri Ploi torențiale, vijelii și grindină în 17 județe, apoi în toată țara....

Ploi torențiale, vijelii și grindină în 17 județe, apoi în toată țara. ANM anunță ninsori la munte

419
0
loading...

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni două alerte meteo cod galben de ploi și vânt puternic. De luni seară intră sub avertizare 17 județe, iar de marți dimineață toată țara.

loading...
loading...
  • De mâine dimineață, România intră sub avertizare cod galben de vreme severă.
  • Vreme rece și vânt în Capitală, până marți seara.

Prima alertă Cod galben va fi în vigoare luni de la ora 21:00 până marți ora 09:00.

În județele Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Buzău, Teleorman și Olt se anunță vânt cu viteze de 55…65 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h.

În vestul și sud-vestul teritoriului va ploua, iar în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, ploile vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp.

În partea a doua a intervalului vântul se va intensifica și în centrul țării, unde rafalele vor fi în general între 50 și 60 km/h.

Vreme severă în toată țara, lapoviță și ninsoare la munte

În intervalul marți ora 09:00 – ora 21:00, va intra în vigoare a doua alertă cod galben, în vigoare pentru toată țara.

Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100…130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…80 km/h, potrivit ANM.

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Conform prognozei speciale pentru București, în intervalul luni ora 21:00 – marți ora 9:00, cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului.

Vântul va sufla moderat, cu viteze la rafală în jurul a 35 km/h.

Temperatura minimă va fi de 13…15 grade.

Marți, vremea se va răci și va sufla vântul.

Cerul va fi mai mult noros, iar din orele amiezii vor fi averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi cuprinse în general între 5 și 15 l/mp. Vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze în general de 55…65km/h.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

Sursa: observatornews.ro

loading...
loading...