Sat. Sep 26th, 2020

Cu noi e altfel!

Ploaie de gheață în Iași, după Codul Roșu de furtună și grindină

2 min read

A plouat cu gheață în județul Iași, în jurul orei 19, când județul era sub o atenționare Cod Roșu de grindină, vijelie și averse torențiale.

loading...
  • Grindină de mari dimensiuni în Iași, după Codul Roșu de vreme severă
  • Localități lovite de furtuni, descărcări electrice și vijelii

Grindina a lovit puternic în localitatea Heleșteni din județul Iași. Fenomenul a fost atât de intens, încât zone întregi au fost acoperite de un covor dens de gheață.

Și în orașul Târgu Frumos grindina de mari dimensiuni a făcut prăpăd, în jurul orei 19:00.

În municipiul Iași, vântul a bătut atât de puternic încât mai mulți copaci au fost puși la pământ. ISU a intervenit la scurt timp pentru a curăța zonele afectate și pentru a tăia arborii care riscau să cadă.

Județul Iaşi este în continuare sub cod portocaliu de vreme severă, până la ora 21:15. ANM anunță că în localitățile Târgu Frumos, Hârlău, Belcești, Deleni, Podu Iloaiei, Cotnari, Scobinți, Ruginoasa, Șipote, Erbiceni, Vânători, Bălțați, Ceplenița, Vlădeni, Dumești, Strunga, Ion Neculce, Bivolari, Andrieșeni, Todirești, Focuri, Victoria, Brăești, Probota, Țigănăși, Trifești, Gropnița, Plugari, Coarnele Caprei, Movileni, Balș, Heleșteni, Românești, Fântânele, Costești, Roșcani și Cucuteni se vor semnala, local, averse torențiale ce vor cumula 35…40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, vijelie puternică și frecvente descărcări electrice.

Și județul Botoșani este sub cod portocaliu. Vor fi lovite de furtuni localitățile Flămânzi, Ungureni, Frumușica, Albești, Trușești, Ștefănești, Bălușeni, Lunca, Copălău, Călărași, Avrămeni, Gorbănești, Manoleasa, Hlipiceni, Vlăsinești, Coșula, Todireni, Prăjeni, Sulița, Dângeni, Stăuceni, Santa Mare, Unțeni, Durnești, Dobârceni, Mihălășeni, Blândești, Hănești, Săveni, Ripiceni, Românești și Răușeni.

Sursa: observatornews.ro

loading...