Maine, mare sarbatoare! Orice bun crestin trebuie sa stie!

Maine, mare sarbatoare! Orice bun crestin trebuie sa stie!

487
0
SHARE
loading...

Calendar ortodox, miercuri, 12 iunie. Rugăciunea pe care este bine să o spui atunci când te simţi singur

loading...

Sărbătoare mare în Biserică, miercuri 12 iunie. În fiecare an, în această zi, creştinii îl prăznuiesc pe Sfântul Cuvios Onufrie Cel Mare. Acesta a trăit toată viaţa în pustiu şi a trăit pentru Dumnezeu.

Părinţii Sfântului Cuvios Onufrie Cel Mare s-au rugat mult ca copilul lor să vină pe lume, iar atunci când minunea a avut loc, Sfântul Cuvios Onufrie Cel Mare a fost dus la o mănăstire pentru a învăţa de mic tainele credinţei.

La maturitate, Sfântul Cuvios Onufrie Cel Mare, la îndemnul unui sihastru bătrân, s-a mutat într-o peşteră tocmai în pustiul Egiptului, acolo unde a trăit până la sfârşitul vieţii în rugăciune şi credinţă.

Rugăciunea către Sfântul Cuvios Onufrie Cel Mare
“Dumnezeul părinţilor noştri, Care faci pururea cu noi după blândeţile Tale, nu îndepărta mila Ta de la noi; ci pentru rugăciunile lor, în pace îndreptează viaţa noastră. Veniţi popoare să cântăm cântare lui Hristos Dumnezeu, Celui Ce a despărţit marea şi a trecut pe poporul, pe care l-a slobozit din robia Egiptenilor, că S-a preaslăvit.

Lepădând slava cea nestatornică a lumii şi cu totul sălăşluind întru tine pe Hristos, mărite, după vrednicie ai dobândit bucuria Lui, pururea pomenite Onufrie. Cugetând în Legea lui Hristos, mărite, prin virtuţi te-ai arătat pom al vieţii plin de rod, punând înainte prin isprăvile tale harul tămăduirilor celor dumnezeieşti. Casă a înţelepciunii ai fost cunoscută, Preacurată, căci din curate sângiurile tale luând Dumnezeu Trup şi răbdând Cruce, ne-a împărtăşit pe noi cu nepătimirea. Sfinte Cuvioase Părinte Onufrie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Amin”.

Sursa: Spynews

loading...