Home Monden Lovitură de teatru în dosarul penal al unui impresar celebru / Detalii...

Lovitură de teatru în dosarul penal al unui impresar celebru / Detalii exclusive

55
0
loading...

Una dintre firmele impresarului Radu Baron, care era „vânată” de foștii „Haiduci”, a intrat în faliment, așa că artiștii își pot lua adio de la despăgubirile solicitate în mai multe procese civile.

loading...
loading...
  • Scandalul penal dintre Radu Baron și membrii fostei trupe „Haiducii” ia o turnură neașteptată
  • Firma de la care artiștii cereau despăgubiri a intrat în faliment
  • Pedeapsa pentru faptele de care este acuzat Baron este de până la trei ani de închisoare

Dosarul penal al lui Radu Baron, lucrat de procurori din 2016 până în 2018, când a fost trimis instanței – care a început judecata în 2020 -, are un nou termen luna viitoare, când, probabil, se va stabili o nouă înfățișare, în 2021. Pe lângă faptul că ar putea să dureze până în 2022 sau 2023, fiindcă este abia la instanța de fond, procesul este plin de surprize. La cel mai recent termen, artiștii care susțin că au fost înșelați de impresarul Baron și au solicitat despăgubiri din partea firmelor acestuia, în alte procese, civile, au aflat că una dintre companii a intrat în faliment, așa că s-ar putea alege cu praful de pe tobă.„Se desfășoară următoarele activități: (…) verificare în evidenţele Registrului Comerţului dacă SC Dragon RBA Import-Export se află în procedura de lichidare ori în stare de funcţiune”, au decis judecătorii. În magistrații așteaptă un răspuns oficial, pe site-ul risco.ro, firma lui Radu Baron apare ca fiind în faliment.

Scandalul dintre membrii fostei trupe “Haiducii” (foto jos) şi impresarul Radu Baron durează de câțiva ani. Dacă până acum se războiau prin tribunale pe marca amintită, în dosare civile, anul acesta, impresarul Radu Baron a căpătat statutul de inculpat.

„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis la 27.07.2018 în dosarul penal nr. 1172/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc privind pe inculpatul Baron Răduţ, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Dispune începerea judecăţii cauzei”, au dispus judecătorii.

La finele anului 2016, oamenii legii au descins la sediile firmelor lui Radu Baron, după ce a fost începută o urmărire penală împotriva impresarului. Toate astea, după ce poliţiştii au primit mai multe plângeri din partea unor artişti. Membrii formaţiei Haiducii – Marian Niculae, Cătălin Vieru şi Cristian Caloeanu – l-au reclamat pe Radu Baron, care le programase un concert cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului în Parcul Civic al oraşului Mărăşeşti, judeţul Vrancea, pe motiv că impresarul a înlocuit trupa cu alţi trei artişti, fără a avea acordul lor sau al Primăriei Oraşului Mărăşeşti. Astfel, potrivit, actelor depuse la dosar, se pare că Radu Baron ar fi prejudiciat Primăria Oraşului Mărăşeşti, localitate în care formaţia Haiducii ar fi trebuit să cânte pe 1 iunie, cu 800 de euro. Ulterior, dosarul a fost clasat de procurori, pe motiv că prejudiciul a fost prea mic.

Tot în judeţul Vrancea, Baron a avut un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. A reuşit să scape și de acesta, după ce aceiași procurori au decis să renunţe la acuzaţii. „Admite cererea de confirmare a ordonanţei de renunţare la urmărirea penală nr. 210/P/2017 din data de 02.02.2018, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, faţă de suspectul Baron Răduţ, cercetat pentru infracţiunile de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, au decis magistraţii.

sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/lovitura-de-teatru-in-dosarul-penal-al-unui-impresar-celebru-detalii-exclusive-241644.html

loading...
loading...