Sat. Sep 26th, 2020

Cu noi e altfel!

Klaus Iohannis a avertizat că “nu ne putem permite” o dublă epidemie, de gripă și Covid-19

2 min read

Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, într-o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni, că “nu ne putem permite” ca sistemul medical să gestioneze o dublă epidemiei, de coronavirus și gripă. “Pandemia este departe de a se fi încheiat”, a precizat președintele, în ziua cu cele mai multe cazuri noi de coronavirus.

loading...

Klaus Iohannis a făcut un nou apel la responsabilitate”Educația trebuie să continue”, a declarat șeful statuluiCele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

“Am înregistrat din păcate o nouă cifră record de infectări cu SARS-CoV-2 cu și un număr semnificativ de decese cauzate de Covid 19. Pandemia este departe de a se fi încheiat. Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o dublă epidemie, de gripă și Covid-19”, a afirmat Iohannis.

Președintele a subliniat faptul că măsurile de protecție recomandate de la izbucnirea pandemiei, masca, distanțarea fizică și igiena constantă a mâinilor, ar putea preveni inclusiv gripa sau virozele respiratorii clasice.

“Să nu uităm că aceleași măsuri, masca, distanțarea, igiena mâinilor, care ne feresc de Covid-19, ne pot feri și de virusul gripal și de alte viroze”, a amintit președintele.

Klaus Iohannis a făcut un apel pentru ca directorii de școli ce nu au avut resursele necesare pentru deschiderea în condiții bune a anului școlar să ceară ajutor de la administrațiile locale sau inspectoratele școlare județene.

“La începutul acestei săptămâni au reînceput școlile. Nu peste tot unitățile de învțământ au avut parte de fondurile necesare. Fac un apel la directori să se adreseze fără rezerve autorităților locale și inspectoratelor județele pentru toate resursele și clarificările necesare”, a afirmat șeful statului.

“În sprijinul școlilor am promulgat legea prin care se deblochează posturile nedidactice, precum și pozițiile de asistent medical sau medici din unitățilile de învățământ. Educația trebuie să continue, iar asta depinde de autoritățile naționale și cele locale”, a mai spus Iohannis.

sursa: observatornews.ro

loading...